Hillig Meer: evenwicht tussen mens en natuur


Natuurbegraven is de oudste en meest natuurlijke manier van begraven.


Het is ook nu een troostrijke en duurzame mogelijkheid om overledenen te gedenken. Natuurbegraven is een bewuste keuze, want wie een plekje reserveert op Natuurbegraafplaats Hillig Meer draagt bij aan het in stand houden van de natuur voor de generaties na ons.

Natuurbegraven is in opkomst omdat duurzaamheid steeds meer mensen aanspreekt. Natuurbegraafplaats Hillig Meer (Heilig Meer) ligt in het prachtige bosgebied van de Drentse Hondsrug, vlakbij Assen. "Onze natuurbegraafplaats is ontstaan uit de wens om deze unieke natuur te behouden voor latere generaties", legt mede-oprichter Chris Schreve uit "Alles draait bij ons om het evenwicht tussen mens en natuur."

Grafheuvels
Op het terrein van Hillig Meer bevinden zich bossen, vennen en heide. In de vijfduizend jaar oude grafheuvels op het landgoed bevindt zich een dubbelgraf van moeder en kind. Deze ontdekking inspireerde de eigenaren tot de oprichting van deze hedendaagse duurzame natuurbegraafplaats. Eind 2012 is Hillig Meer gevestigd.

Voordelen

Gewone grafrechten vervallen meestal na twintig jaar, maar een natuurbegraafplaats biedt een eeuwige rustplaats, die nooit wordt geruimd. Nabestaanden kunnen het graf bezoeken in de prachtige natuur. Een natuurgraf belast het milieu zo min mogelijk, vraagt geen extra onderhoud en ieder natuurgraf draagt bij aan het natuurbehoud.

natuurbegraafplaatsnatuurbegraafplaats

Voorwaarden
Een natuurgraf moet passen in het bestaande bosbeheer. Dat betekent: geen gewone grafsteen, alleen afbreekbare materialen en lokale houtsoorten in het graf. Zolang respect voor mens en natuur voorop staat, biedt Hillig Meer veel ruimte voor eigen keuzes, zoals een zelfgekozen plek en een persoonlijke ceremonie.

Meer informatie kunt u vinden op www.hilligmeer.nl.
Het programma krijgt u op verzoek toegestuurd via info@hilligmeer.nl

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *