ING Groenbank investeert 5 miljoen euro in Oikocredit


Stimulans voor financiële participatie in ontwikkelingslanden.

ING Groenbank investeert vijf miljoen euro in Oikocredit. Deze investering in de Oikocredit International Share Foundation gebruikt de organisatie om meer ondernemers in ontwikkelingslanden, met name in Afrika, toegang te bieden tot financiering.

Financiële participatie
De Oikocredit International Share Foundation biedt particulieren, bedrijven en organisaties de mogelijkheid om in Oikocredit te investeren. Met deze investering van ING Groenbank verschaft Oikocredit organisaties en kleine en middelgrote ondernemers in ontwikkelingslanden toegang tot krediet. Hiermee kunnen zij hun eigen toekomst en die van hun directe omgeving verbeteren. David Woods, managing director Oikocredit: “Het vergroten van de financiële mogelijkheden van sociale ondernemingen in ontwikkelingslanden staat voor ons centraal en krijgt met deze investering van ING Groenbank weer een impuls. Een van onze prioriteiten is op dit moment om onze portefeuille in Afrika te vergroten.”

Ondernemerschap stimuleren
De activiteiten van Oikocredit passen bij de activiteiten die de ING Groenbank onderneemt om financiële participatie te stimuleren. Afrika is daarbij een belangrijk aandachtsgebied, zo bleek al uit het rapport ‘A Billion to Gain?’ dat in maart 2012 is gepubliceerd. Deze investering heeft tot doel om de impact van deze activiteiten te vergroten. Afrika ontbeert voldoende funding om financiële participatie goed van de grond te krijgen.
Ruud van Dusschoten, directievoorzitter van de ING Groenbank: “Het stimuleren van ondernemerschap, waar ook ter wereld, past bij de ING. Hierbij streven wij een financieel rendement na dat ook duurzaam is. Door deze investering tonen we tevens haar sociaal maatschappelijke rol.”

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *