Innovatief vervoermiddel mindervaliden

Genny 2.0 maakt korte metten met stigmatiserend imago.

‘De Genny’ is een innovatieve zelf balancerende rolstoel die is gebaseerd op de technologie van de Segway PT. De Italiaanse oprichter en eigenaar van Genny Mobility, het bedrijf achter Genny 2.0, was voor de lancering in restaurant Fifteen in Amsterdam om zijn verhaal met genodigden te delen. Door dit nieuwe vervoermiddel kunnen mindervaliden een mate van vrijheid ervaren welke voorheen onmogelijk leek te zijn.

‘Met Genny 2.0 wilde ik vrijheid creëren, maar bovenal de grens tussen mindervaliden en validen doorbreken.’ – Aldus oprichter Paolo Badano


V.l.n.r: Oprichter Paolo Badano en Paralympisch tennisser Maikel Scheffers

Innovatief in ontwerp en techniek

Het meest opvallend aan Genny 2.0 is het design van een stoel met slechts twee wielen. Hierdoor wordt de vraag gewekt of het een rolstoel of een regulier vervoermiddel is. Door de combinatie van het design en de nieuwe technologie wordt een psychologische barrière doorbroken. Genny 2.0 functioneert op basis van de zelf balancerende technologie van de Segway PT, maar is verder aangepast aan de eisen die voor mindervaliden van toepassing zijn. Dit vervoermiddel wordt in beweging gebracht door middel van voor- of achterwaartse verplaatsing van het bovenlichaam. Bovendien kan Genny 2.0 draaien om haar as waardoor de berijder wendbaarder is dan ooit tevoren.

Bewegingsvrijheid

Activiteiten die voor valide mensen vanzelfsprekend zijn, zoals het uitlaten van de hond, een bezoek aan het strand, zijn over het algemeen niet zo vanzelfsprekend voor mindervalide mensen. Genny 2.0 maakt het echter (opnieuw) mogelijk. Het is niet meer nodig om constant naar de grond te kijken of het wegdek het toelaat om er overheen te rijden, zelfs sneeuw vormt geen obstakel meer. Door continu naar voren te kijken ontstaat er voor de rijder meer ruimte en een nieuw gevoel van vrijheid. Ook paralympisch speler Maikel Scheffers is enthousiast over Genny 2.0 en beaamt de mogelijkheden. ‘Genny 2.0 biedt voor veel mensen met een beperking, nieuwe mogelijkheden in de dagelijkse gang van zaken.’ Aldus de paralympiër.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *