Inschrijving Zon Zoekt Dak verlengd tot 10 maart!

Wegens overweldigend aantal inschrijvingen, inschrijfperiode met week verlengd!

Het aantal Nederlanders met zonnepanelen op het dak groeit explosief. Bijna 100.000 daken zijn nu voorzien van zonnepanelen, blijkt uit berekeningen van Natuur & Milieu. Het aantal panelen is in 2012 verdubbeld en binnen 2 jaar verdrievoudigd. De verwachting is dat het aantal daken met zonnepanelen in 2013 nog verder stijgt tot 130.000. Ambitie: 1 miljoen daken met zonnepanelen.

Nederlanders kiezen voor zonnepanelen omdat het goed voor het milieu én de portemonnee is,’ aldus Olof van der Gaag van Natuur & Milieu. Uit recent onderzoek van Natuur & Milieu blijkt dat stroom uit zonnepanelen van Zon Zoekt Dak minstens 17% goedkoper is dan stroom van de energieleverancier. ‘Mogelijk speelt de crisis een rol in de run op zonnepanelen. Nederlanders zoeken op creatieve wijze naar oplossingen om geld te besparen. Veel mensen vinden het daarnaast leuk om zelf energie op te wekken. Ze zijn trots als hun energiegebruik naar beneden gaat dankzij hun zelfopgewekte energie,’ aldus Van der Gaag. De ambitie van Natuur & Milieu is dat in 2020 1 miljoen daken zijn voorzien van zonnepanelen. Dit betekent dat er jaarlijks meer dan 100.000 zonnepanelen bij moeten komen.
Uit een berekening van Natuur & Milieu op basis van cijfers van het CBS en AgentschapNL blijkt dat zonnepanelen de afgelopen jaren explosief zijn gestegen:

Jaar Particuliere huishoudens met zonnestroom

2009 20.000
2010 30.000
2011 45.000
2012 90.000
2013 >130.000

zonnepanelen

2013: run op zonnepanelen
Natuur & Milieu roept iedereen in Nederland op om zonnepanelen te nemen. Juist nu de subsidie in 2013 nog beschikbaar is en zonnepanelen daarmee een stuk goedkoper zijn. Zelf levert Natuur & Milieu ook een belangrijke bijdrage aan het aandeel zonnepanelen in Nederland. Met haar actie Zon Zoekt Dak in 2012 voorzag Natuur & Milieu 2200 daken van zonnepanelen, 5% van het totaal aantal verkochte zonnepanelen in dat jaar. Met de nieuwe Zon Zoekt Dak-actie die begin 2013 met Eneco startte, is het enthousiasme ook weer groot. Olof van der Gaag: ‘Binnen een maand hebben ruim 2000 mensen zonnepanelen gereserveerd. Mensen kunnen nog meedoen tot 10 maart.’

Inschrijven nog mogelijk
Iedere woningeigenaar kan zich inschrijven voor zonnepanelen bij Natuur & Milieu via www.zonzoektdak.nl. Binnen twee weken benadert onze leverancier Eneco geïnteresseerden voor een individuele afspraak. Een expert komt gratis langs om een voorstel op maat te maken. Als je daarvoor tekent, is je bestelling geplaatst en wordt alles van A tot Z geregeld.

www.zonzoektdak.nl

Lees ook:
Interview met Zon zoekt dak
Gewoon doen nu! Zon zoekt dak
Doe nu de daktest
Wek uw eigen zonne-energie

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *