Jarig Oranje Fonds daagt Nederland uit om mee te doen

oranje fonds

Oranje Fonds bestaat 15 jaar: een bijzonder verhaal

Als je vandaag 15 jaar bestaat, is dat voor het Oranje Fonds reden om Nederlanders uit te dagen buiten zijn of haar ‘comfort zone’ te kijken en zich te verbinden met anderen. Dus praat ’s met iemand die eenzaam is of lijkt, help een dagje in een verzorgingstehuis of loop ’s een buurthuis binnen. Zo maken we met ons allen Nederland een stuk mooier.

In de afgelopen 15 jaar heeft het Fonds tienduizenden sociale initiatieven gesteund die miljoenen mensen samenbrengen. Deze initiatieven worden opgezet door mensen die een oplossing zien voor een probleem in onze samenleving en worden gedragen door vrijwilligers. Dit bewijst dat we in een land wonen waar mensen klaarstaan voor elkaar, voor de buren en voor de mensen in de wijk.

Bijzonder verhaal

Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds: “Ik zie zo veel prachtige projecten voorbijkomen met ieder een bijzonder verhaal. Of het nu een groots landelijk project is of een initiatief in een kleine kern, alle projecten hebben grote impact. Bijvoorbeeld het dorpshuis in Nieuwer ter Aa, dat ervoor zorgt dat eenzame mensen uit het dorp altijd een plek hebben om naartoe te kunnen. Of een maatjesproject dat mensen met een beperking laat sporten met behulp van een vrijwilliger. Ze brengen mensen samen die elkaar misschien niet in het dagelijks leven zouden ontmoeten. De kracht zit in dat contact. Ik wil iedereen oproepen zijn of haar wereld ook op deze manier te vergroten. Doet u mee?”

Huwelijkscadeau

Het Oranje Fonds is opgericht op 2-2-2002 als huwelijkscadeau voor Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima. Zij zijn sindsdien het beschermpaar van het Fonds. Jaarlijks steunt het Oranje Fonds duizenden initiatieven in Nederland en het Caribisch deel van het Koninkrijk, o.a. met de campagnes NLdoet, Burendag, Appeltjes van Oranje en De Beste Maatjes. Het Oranje Fonds wordt gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Nederlandse Loterij en door Vrienden en bedrijven.

www.oranjefonds.nl

 

Ook interessant:

Sociaal contact: positief voor je gezondheid!

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *