Jong talent zoekt duurzame oplossingen voor bedrijven

Wie bedenkt de beste oplossing?

Vandaag gaat de Sustainability Challenge 2013 van start, een studentencompetitie voor het oplossen van duurzaamheidsvraagstukken. Jong talent gaat bij vijf grote Nederlandse bedrijven aan de slag met actuele vraagstukken die ons allen raken.

Tijdens de Sustainability Challenge 2013 gaan 100 studenten en recent afgestudeerden met kennis van duurzaamheid twee maanden lang aan vijf uitdagingen van vijf bedrijven werken. De deelnemende bedrijven en thema’s zijn Alliander (energie), Vitens (water), PostNL (logistiek), Koninklijke BAM Groep (bouw) en Unilever (consumentenproducten). Elk deelnemend bedrijf wil dat er duurzame oplossingen komen voor actuele vraagstukken. Wie bedenkt de beste oplossing?

Sustainability challenge

De wedstrijd wordt georganiseerd door SustainableMotion, een jong bedrijf opgericht door Cees Dekker en Vincent van Velzen, twee voormalige duurzaamheidsstudenten. SustainableMotion brengt studenten en bedrijven met elkaar in contact.

Steeds meer bedrijven zien de noodzaak van duurzame oplossingen voor hun bedrijfsactiviteiten en producten en tegelijkertijd zijn er steeds meer studies waarbij duurzaamheid een belangrijk onderdeel is van het leerplan. Om deze noodzaak en kennis samen te brengen is SustainableMotion opgericht.
Op 1 november is de halve finale in het Tropenmuseum in Amsterdam. Elk bedrijf kiest dan het team waarmee zij in de finale op 21 november tijdens het Nationaal Sustainability Congres in Rotterdam de meeste kans denken te maken.

Het winnende team krijgt toegang tot het congres, een FairPhone en de kans het idee en zichzelf te profileren bij het bedrijf. Wie weet zien we straks dus één van de oplossingen terug in de praktijk.

www.sustainabilitychallenge.nl

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *