Jouw Carpet of Life, bij Fair+Fair

Introductie Carpet of life door Cecile Narinx.

Je mooiste herinneringen geknoopt in een tapijt.

De jurk die je aanhad op je eerste afspraakje, je favoriete t-shirt, kleertjes van je kinderen… Allemaal kledingstukken met bijzondere herinneringen. En ondanks vlekken, te groot of te klein, versleten of uit de mode blijf je ze bewaren. Carpet of life maakt van deze kleding een prachtig boucherouite tapijt: tapijten gemaakt van rest-textiel door nomadenvrouwen in de Marokkaanse Sahara. De kleden ademen de geur, kleur en emotie van de nomadencultuur en persoonlijke herinneringen doordat het hele tapijt van jouw oude kledingstukken wordt gemaakt.

Op 29 november introduceert Carpet of life de kleden in Nederland. Cecile Narinx, Elle hoofdredactrice en schrijfster van het boek Geluk is een jurk, neemt haar eigen kleed in ontvangst.

carpet of life

Kleding en emotie zijn voor Narinx onlosmakelijk met elkaar verbonden, haar kledingkast is ‘als een prentenboek vol sweet memories’. Maar het is nog een hele uitdaging om te selecteren wat daarvan voor het kleed gebruikt kan worden. Op 29 november zien we het resultaat als Narinx haar eigen oude kleding in de vorm van een tapijt in ontvangst neemt bij het eerste Nederlandse fairtrade warenhuis Fair+Fair aan de Rozengracht in Amsterdam.

Culturele traditie en economische stimulans
Het doel van Carpet of life is de culturele traditie van boucherouite tapijten behouden. Daarnaast creëert het project een economische stimulans voor vrouwen die in de schaarste van de Sahara leven. Carpet of life is een initiatief van Butterfly Works, mede-oprichter van Return to Sender.
carpet of life
Hoe het werkt
Voor het kleinste model tapijt (70 bij 120 cm), is minimaal acht kilo kleding nodig. Je kiest een formaat en een design. Er zijn vier standaard ontwerpen maar je kunt ook je eigen vormgeving bedenken. Je kleding wordt met het ontwerp naar Afrika gestuurd. De nomadenvrouwen verwerken de kleding en maken daarvan jouw persoonlijke tapijt. Vanaf € 325.

Kijk voor meer informatie op de facebook pagina van Carpet of life en

www.facebook.com/carpetoflife

www.fairandfair.nl

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *