Klussen gezocht voor NLdoet van het Oranje Fonds

NLdoet

Al 4.075 klussen aangemeld

Op vrijdag 20 en zaterdag 21 maart is het weer zo ver. Dan organiseert het Oranje Fonds voor de elfde keer NLdoet in het hele Koninkrijk. Voor deze editie staan inmiddels 4075 klussen en activiteiten klaar. Veel groepen vrijwilligers zijn al op zoek naar leuke klussen. Daarom roept het Oranje Fonds alle maatschappelijke organisaties op om zich zo snel mogelijk aan te melden op www.nldoet.nl. Tot en met 31 januari kunnen organisaties daar voor hun NLdoet klus ook een financiële bijdrage tot € 400 aanvragen.

Vorig jaar staken tijdens NLdoet 325.000 vrijwilligers de handen uit de mouwen bij ruim 8.700 klussen. NLdoet levert zo enorm veel op. Alex Schiphorst, Werkgroep de Buren uit Apeldoorn, vertelt: “Tijdens NLdoet knopen we alles in de wijk aan elkaar. De lokale supermarkt zorgt voor poffertjes voor de kinderen en de bloemenwinkel op het pleintje zorgt voor plantjes om de buurt aan te kleden. Het mooie is dat die contacten ook de rest van het jaar veel betekenen. Zij sponsoren ons voor onze activiteiten en op hun beurt lenen wij onze tenten uit voor hun bedrijfsfeestjes. Zo hebben alle partijen er wat aan!”

Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds, vult aan: “We zien dat NLdoet echt een effect heeft op de lange termijn. Het zorgt voor nieuwe contacten, samenwerking met het lokale bedrijfsleven en meer publiciteit en dus zichtbaarheid voor de klusorganisatie. Alle reden om mee te doen dus!”

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar steunde het met ruim € 29 miljoen initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. De Nationale Postcode Loterij is partner van NLdoet.  Het Oranje Fonds wordt verder o.a. gesteund door De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Foto: Jeannette-Schols

Lees ook:
>   De kracht van het Oranje Fonds (interview)
>   De beste maatjes

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *