Mail & Win: vrij toegang voor de Groene Passie-beurs

Goede dag tuinders en natuurvrienden,

Verleden jaar was de eerste beurs voor ecologisch tuinieren nog maar een idee, nu is ze werkelijkheid geworden. Samen met onze standhouders is het gelukt, de leukste beurs aller tijden voor de bezielde tuinder te organiseren.
Het thema van de beurs is meer dan actueel. De kranten en andere media berichten op dit moment alleen over crisis, bezuinigingen en tekorten. Groene Passie belooft plezier in het kweken van (een deel van) je eigen eten en overvloed op alle gebieden. Dat kan ook in een woning met alleen een balkon, desnoods ook binnenshuis. Plantenbakken op de tegels van de tuinen met fruit, kruiden, bloemen en groenten. Verticale tuinen en daktuinen.

Alles kan!
Kom naar Groene Passie voor inspiratie en kennisuitwisseling. Op de beursvloer vinden doorlopend volgende workshops en demonstraties plaats:
• Volg de vorm van het Water met Marja de Ruijter en Ernst Cats van Osar Flowforms, zie www.flowforms.nl
• Demonstraties spinnen, kaarden, kralen vilten voor kinderen met De Wolplantage, zie www.wolplantage.nl
• Verse appeltaart bakken met de Dutch Oven met Het Buiten, zie www.hetbuiten.nu
• Koken met Hennep. Superburgers bakken & eten met Seeddharta, zie www.seeddharta.nl
• Brouw zelf je bier met Brouwmarkt, met www.brouwmarkt.nl
• Bronzen tuingereedschap en Biberkraft met Kopersporen, zie www.kopersporen.nl
• Zweedse Natuurverf & Aardepigmenten met MooseFärg, zie www.moosefarg.com
• Natuurcosmetica en verzorgingsproducten zelf maken met Jojoli, zie www.jojoli.nl
• Vuur & Leem – ervaar de aangename stralingswarmte van een leemkachel en een warmtewand. Probeer het nieuwe houtkloven om daarna te genieten van het kachelvuur. Experimenteer met leem en ontdek de prettige eigenschappen van dit natuurlijke bouwmateriaal met Groene Bouwmaterialen, zie www.groenebouwmaterialen.nl
• Plant & Hout – sedum, diverse toepassingen van looppad tot dak. Kastanjehout in vele vormen: strak, stoer en speels met Van Vliet Kastanjehout & Ekogras, zie www.kastanjehout.nl & www.ekogras.com

Groene Passie

Alle boven genoemde workshops en demonstraties vinden dagelijks plaats. Volgende bijdragen zijn alleen op zaterdag 24 november en zondag 25 november gepland:
Zaterdag 24 november 2012: Voorlezen en planten voor kinderen in stand van BellaPlant met Dop & Erwt, zie www.dop-en-erwt.com
Zondag 25 november 2012: tuinschetsen en gedichten in stand van Dependens, met Jan Schep van Dubbelgroen, zie www.dubbelgroen.com

De openingsdag, donderdag 22 november 2012, staat in het teken van water. Op vrijdag, zaterdag en zondag spelen de muzikanten van Contact Muziek eenvoudige en rustige klassieke muziek en nodigen de bezoeker uit om mee te doen. Een plek om even uit te rusten van de drukte op de beurs of de lezingen.
Plan zeker tijd in voor de boeiende interactieve lezingen in de zalen op de eerste verdieping van de Americahal. Samen met onze standhouders is het gelukt om een bijzonder uitgebreid programma samen te stellen met om de 20 minuten een nieuwe lezing. Het programma staat vanaf aanstaande maandag online op de website van Groene Passie: www.groenepassie.nl

Wij zien u graag op Groene Passie, van 22 t/m 25 november in de Americahal in Apeldoorn, ook ontvangen wij graag nog op het laatste moment uw tips, ideeën, vragen en wensen over de beurs.

Hartelijke groeten met groene passie van het beursteam!

Bea Möllers, Miriyam Prent, Mike de Looze, Joop de Looze, Shefida Nagel, Wim Westerveld
Twitter: @groenepassie
www.facebook.com/groenepassie

Mail&Win
Deze Mail&Win-actie is inmiddels afgesloten. Iedereen hartelijk dank voor het meedoen, en de winnaar(s) van harte gefeliciteerd!
Doe eventueel in onze Mail&Win-rubriek bij andere acties mee.., en ook op Facebook hebben wij wekelijks speciale Facebook-acties. Veel geluk!

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *