Millennium Travels: Serie reisblogs – Deel 11

Ben jij blij met wat je hebt?

Veel mensen namelijk niet, ze zijn snel ontevreden en erg materialistisch. Door mijn reis naar Uganda ben ik mijn wc, warme douche, schoon drinkwater en zelfs de prullenbakken meer gaan waarderen.

Tekst: Sylvana Timmer

Millennium Travels
Foto: Timu Kota

In Uganda is het natuurlijk niet zo als bij ons: koud douche water, een gat als wc waar je gezellig bij de sprinkhanen en salamanders mag zitten en ze hebben een andere riolering en afvalbak als ons. Ze gooien namelijk het afval in de geulen langs de weg en wanneer het regent spoelt al het afval en het regenwater naar 1 plek, met dat vieze water maken ze toch hun kleren schoon, wassen ze zich en drinken ze er van. Hun afvalbak is namelijk gewoon de straat, niet hygiënisch maar wel handig! Ik ben zelf maar 1 prullenbak tegen gekomen.

Millennium Travels
Foto: Timu Kota

Ondanks de armoede en vreselijke omstandigheden heb ik ook erg mooie en leuke dingen meegemaakt zoals, een Ugandese kookles, een huis bouwen en de geweldig dieren en  natuur ontdekt samen met een fantastische groep. Ik zou niet kunnen kiezen wat ik het allerleukste vond, het was allemaal geweldig en heb een geweldig ervaring opgedaan.

Conclusie: Wees blij met wat je hier in Nederland hebt want niet iedereen heeft het zo goed als ons, dat heb ik ervan geleerd.

Het gaat ons om
Samen werken vanuit passie aan verbindingen met anderen, waar ook ter wereld. En zo werken aan vrede. Aan dromen van vrede en aan een wereld waar jongeren uit alle landen weer durven te gaan dromen. Door bijzondere reizen te koppelen aan millenniumdoelen, ontmoeten en co-creatie.
Wij nemen je mee op reis met een serie blogs. Lees hier elke week, 52 weken lang, hoe jongeren hun reis beleven.

www.millenniumtravels.nl
www.timukota.nl

Lees ook:
> Blogserie 10: What’s your dream?
> Blogserie 12: This is it

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *