Millennium Travels: Serie reisblogs – Deel 16

Er een begin aan breien.

‘So guys, set aside your traditional ideas and start knitting!’ zei onze projectbegeleider op de eerste dag. Dit was het startsein voor een breisessie die zou bepalen welk geslacht het snelste een nieuwe vaardigheid onder de knie zou krijgen. De cliché van je oma op een schommelstoel was zeker niet van toepassing. We presenteerde de activiteit als een challenge, maar het was vooral erg gezellig.

Tekst: Merijn

jongeren reizen

Breien bleek een goed idee om bij te komen van een zware workshop. Het idee van deze bezigheid was vooral om aan te tonen hoe makkelijk het is om iets te leren en te maken. Voor mij werd het voor het eerst duidelijk hoe besmettelijk kennis wel niet is. Zelf had ik nog nooit gebreid en het was uiteindelijk een Zulu die het mij aan het eind van de 45 minuten uitlegde. Het was prachtig om te zien dat iedereen – ja, ook de jongens – elkaar duidelijkheid konden bieden. Gelukkig ben ik nog twee weken door hen omringd, want ik heb nog veel te leren en mijn moeder verwacht nu een sjaal.

jongeren reis
Foto’s:  Timu Kota

Het gaat ons om
Samen werken vanuit passie aan verbindingen met anderen, waar ook ter wereld. En zo werken aan vrede. Aan dromen van vrede en aan een wereld waar jongeren uit alle landen weer durven te gaan dromen. Door bijzondere reizen te koppelen aan millenniumdoelen, ontmoeten en co-creatie.
Wij nemen je mee op reis met een serie blogs. Lees hier elke week, 52 weken lang, hoe jongeren hun reis beleven.

Gezocht: Millennium Travels zoekt momenteel jongeren die meewillen naar de Palestijnse Bezette Gebieden – tot 25 jr, voor foto/filmreis, op zoek naar mensenrechten.

www.millenniumtravels.nl

www.timukota.nl

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *