Millennium Travels: Serie reisblogs – Deel 18


Gouden bergen.

Vandaag is mijn 4e dag hier in Nairobi, Kenia. Tot nu toe zijn we elke dag de Kibera ingetrokken. De sloppenwijk begint als een tweede huis te voelen. Of eerder als een tweede tuinhuis.. want veel woningen zijn niet veel meer dan hutjes van golfplaten. Toch is het een geweldige ervaring om, vuilnis en schone was ontwijkend, door de kleine gangetjes te dwalen. Vandaag ben ik naar een dienst van “The Salvation Army” geweest; het is een van de vele Christelijke stromingen die hier actief is. De centrale rol die religie hier in het leven van mensen speelt, is niet te onderschatten. De kerk is een plaats van gezelligheid, hoop en inspiratie. De passie van de mensen hier voor dat wat zij belangrijk vinden, is overweldigend. Een kerkdienst bestond vooral uit zang, het vieren van het leven en het eren van God.

was keniasloppewijk kenia

De ontwikkelingshulp spotjes hebben mij geleerd dat de bevolking hier heel, maar dan ook heel, zielig is. Toch vind ik het moeilijk om dit te rijmen met de Kibera van Nairobi. Het is waar dat de situatie niks dan ermbarmelijk te noemen is. De kleine kinderen spelen in de modder en zien er armoedig uit. De geur van het vuilnis, dat hier letterlijk overal op de grond ligt, is niet te harden en s’nachts is het erg onveilig. Maar toch denk ik dat hiermee niet de juiste sfeer van de Kibera is weergeven. Want wat we niet zien is het dynamische leven, het ondernemerschap, de sfeer en de trots die veel inwoners van de Kibera voelen. Als ik door de Kibera loop, vind ik het moelijk om medelijden te voelen, Want ook al hebben zij hier materieel zo weinig, in levensvreugde hebben zij gouden bergen.

blije kenia sloppewijk

Frank

Het gaat ons om
Samen werken vanuit passie aan verbindingen met anderen, waar ook ter wereld. En zo werken aan vrede. Aan dromen van vrede en aan een wereld waar jongeren uit alle landen weer durven te gaan dromen. Door bijzondere reizen te koppelen aan millenniumdoelen, ontmoeten en co-creatie.
Wij nemen je mee op reis met een serie blogs. Lees hier elke week, 52 weken lang, hoe jongeren hun reis beleven.

www.millenniumtravels.nl

www.timukota.nl

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *