Mysteryland open over duurzaamheid


Samen met 60.000 bezoekers gaat het lukken!

Inmiddels zijn alle 60.000 kaarten voor Mysteryland 2012 verkocht. Nog 2 dagen te gaan tot aan 25 augustus wanneer het evenement los barst op het voormalige Floriade terrein in de Haarlemmermeer nabij Amsterdam.
Aan Mysteryland wederom de schone taak te laten zien waarom zij als vast gegeven in de Nederlandse festival agenda zulke hoge ogen gooit.

Met het belangrijke en diverse artistieke gezicht van Mysteryland onderscheidt het festival zich van de rest; ruim 70 kunstenaars zijn op dit moment al aan het bouwen op het festivalterrein dat zich klaarmaakt voor de grote dag.
Op muziekgebied wederom een scherp en breed geprogrammeerd programma met onder andere Seth Troxler, Calvin Harris, Avicii, A-Trak, Simian Mobile Disco en afsluiters Loco Dice, A-Trak, Chuckie, Fedde le Grand en De Man Zonder Schaduw.

mysteryland
mysteryland

Volop duurzaam!
Mysteryland heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan, zowel voor als achter de schermen wordt hier hard aan gewerkt. Dit doen we samen met Julie’s Bicycle een engelse organisatie die de creatieve industrie adviseert op het gebied van duurzaamheid.
Alle duurzaamheid op een stokje vind je bij het eiland Beringela. Met je billen in het gras of op een van de vele creatieve bouwwerken. Beringela is volledig zelfvoorzienend en loopt op alternatieve stroom. Opgebouwd uit restmateriaal komt Beringela met creatie, ontspanning, muzikale verrassing en een berg liefde. Participeer, creëer, heb lief en houdt schoon is het motto. En ben je benieuwd hoe een hamburger van 100% plantaardige ingredienten smaakt? Proef dan hier de Dutch Weed Burger! Beringela zet zich daarnaast in voor een betere wereld. Door jouw vrijwillige bijdrage help je LiveBuild met het realiseren van waterprojecten in Kameroen.

mysteryland

Achter de schermen staat het ook niet stil. We draaien aggregaten op gebruikt frituurvet (2e generatie biodiesel) en alle leveranciers werken met 2 soorten plastic (PLA en PET). Deze stromen worden met behulp van de inleverpunten en Green Teams gesorteerd. PET wordt gerecycled tot nieuwe flesjes en PLA gecomposteerd. Hiermee wordt restafval gereduceerd en plastic materiaal omgezet in een bruikbare grondstof.
Een duurzaam festival maken we samen, daarom vragen wij de bezoekers en alle crew om:
• het terrein schoon te houden, gooi je afval in de juiste afvalbak!
• lever je flesjes, bekers en draagtrays in bij de inleverpunten op het terrein
• ga met het openbaar vervoer of maak een Carpool date op www.RideHere.nl of kom naar het informatiepunt op het festival
• koop een groene parkeerkaart en Trees for Traffic plant voor jouw een boom

www.mysteryland.nl

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *