Natuurlijke zeepmaker SOaP7 in De Groene Stoel

Interview met SOaP7 eigenaresse Margot Rutten

Een van dé trends tegenwoordig is natuurlijke verzorging! Er wordt steeds meer nagedacht over wat nu precies in onze verzorgingsproducten zit en dat is vaak toch echt schrikken. Wat dacht je van chemische ingrediënten die helemaal niet goed voor je zijn? Ook is het nog eens extra verwarrend dat veel producten zichzelf presenteren als verantwoord en gezond, maar er bij nader onderzoek toch niet alleen maar goede ingrediënten in zitten… Daarom interviewde De Betere Wereld Margot Rutten over haar bedrijf SOaP7 waarmee zij natuurlijke zepen produceert.

Tekst: Lauri van Oosterom


Waarom heeft u ervoor gekozen natuurlijke zepen te produceren?

Eigenlijk is dat per toeval gegaan: Ik woonde met mijn gezin in Spanje, en vond, tijdens een bezoek aan Nederland een boekje over zelf zeep maken. SOaP7Tijdens mijn Spaanse les had ik al geleerd dat Spanjaarden vroeger van gebruikte olijfolie blokken zeep maakten. Dit alles maakte mij nieuwsgierig. Ik houd erg van koken, en zeep zieden lijkt daar veel op, vooral als je natuurlijke ingrediënten gebruikt. Op de finca waar wij woonden groeide alles wat ik in de zeeppan kon stoppen: citroen, rozemarijn, tot lavendel, en natuurlijk niet te vergeten: veel olijfolie! Na een periode van ’trial and error’ maakte ik de lekkerste zepen, die ook nog een uitkomst voor de eczeemhuidjes van mijn kinderen bleken te zijn.

De naam SOaP7 is erg opvallend. Hoe bent u daarop gekomen?

De 7 belangrijkste ingrediënten die ik in Spanje om me heen vond: olijfolie, amandel, rozemarijn, geitenmelk, citroen, Aloe vera, lavendel. En 7 is een magisch getal!

Wat kunnen we in de toekomst van SOaP7 verwachten?

Ik heb een hele stapel ideeën voor nieuwe zepen. Daar ga ik nog niets over verklappen, maar naast de vaste collectie (Magnificent 7) zal ik steeds een andere seizoens-zeep maken. Veel mensen vragen of ik ook creme kan maken, of vloeibare zeep. Ik verkoop wel Beauty oil, maar het maken van cremes is weer en heel ander ‘vak’, dus ik houd me voorlopig bij de zepen en ga daarmee de diepte in.

SOaP7

Op dit moment kun je de producten alleen online bestellen, zijn er plannen om een ‘echte’ winkel op te zetten?

Natuurlijk droom ik weleens van een echte winkel. Ik weet al helemaal hoe het eruit zou moeten zien: blokken zeep die naar wens van de klant kunnen worden afgesneden. De natuurlijke geuren van de etherische olie, achterin de winkel een gedeelte waar de zeep geproduceerd wordt. Alles wordt eerlijk (hand)gemaakt, zonder geheimen, en dus ook zichtbaar voor iedereen. We zullen zien, dat gaat er vast wel van komen!

Voor de consument is het vaak lastig om het verschil tussen alle aangeboden producten te zien. Waarom zijn uw geproduceerde zepen ”beter” dan die in de reguliere winkel?

Dat is een lang verhaal, in het kort komt het er op neer dat de zepen die ik maak alleen maar ingrediënten bevatten die goed zijn voor de huid. SOaP7Waar de fabriekszepen zo goedkoop mogelijke grondstoffen gebruiken, kies ik voor olijfolie en andere plantaardige oliën, (aftreksels van) kruiden, en etherische olie voor de geur. Een fabriekszeep, of een zogenaamde handgemaakte zeep (wel ambachtelijk, maar vol met synthetische rommel) ruikt vaak te sterk, voelt als plastic en zowel de synthetische geur- als kleurstoffen zijn erg huidirriterend.

www.soap7.com

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *