Nederlandse helden naar Zuid-Afrika


Is er iemand in jouw omgeving die altijd voor een ander klaar staat?

Iemand die altijd beschikbaar is om te helpen verhuizen of een maaltijd klaar maakt voor zieke buren? Iemand die zich belangeloos inzet voor de sportvereniging? Deze mensen zetten zich onvoorwaardelijk in voor de maatschappij en verdienen daar iets voor terug! En dat is mogelijk, want Wereldcontact biedt reizen voor helden naar het zonnige Zuid-Afrika aan!

Ontmoeting met Zuid-Afrikaanse helden

Bestaat er in jouw omgeving ook een held? Meldt hem of haar aan als ‘’jouw held’’. Uit alle inzendingen worden twee helden gekozen die ieder met een reispartner naar Zuid-Afrika mogen. Vervolgens zullen ze de helden van daar, Cecilia, Ashley en Catherine ontmoeten. Ook deze helden hebben zich op hun eigen manier ingezet voor hun gemeenschap, zonder hiervoor iets terug te verlangen. Catherina wordt ook wel de moeder Theresa van haar dorp Kirkwood genoemd. Ze heeft zich ingezet voor uniformen en lesmateriaal voor kinderen, waardoor ook kinderen van arme gezinnen naar school kunnen gaan. Ook helpt ze met het voorbereiden van de examens.
Cecilia is coach van het Rising Stars Netball team, ze wil op deze manier kinderen laten sporten en deel uit laten maken van een team. Ook wil ze op deze manier het percentage tienerzwangerschappen verkleinen en zich tegen het alcohol- en drugsmisbruik richten. Het team bestaat uit 70 kinderen en volwassenen.

Ashley verkocht al zijn bezit om Stormsriver Village te helpen en hier de armoede bestrijden. Hij is in 1998 Stormriver Adventures begonnen, hiermee wil hij de natuur beschermen en de inwoners introduceren in het eco-adventure toerisme. Het project is klein begonnen, maar ondertussen heeft hij 40 mensen in dienst. Tevens heeft Ashley een educatief programma opgezet om kinderen te leren over dierenwelzijn. Ook financiert en faciliteert hij een sterilisatieprogramma. Op jouwheld.nl kun je meer over hun verhalen lezen.

Zulu Love Letter
Is er iemand in jouw omgeving die je dit gunt? Nomineer hem of haar dan op www.jouwheld.nl/#nomineren. Bovendien kun je alvast een stukje Zuid-Afrika aan jouw eigen held geven, dit door middel van een Zulu Letter. Dit is een gekleurde kralen boodschap, waarbij elke boodschap zijn eigen betekenis heeft. De Zulu Love Letter werd oorspronkelijk voor vrouwen van mijnwerkers aan hun geliefden gegeven, voordat deze lang van huis waren. Deze Zulu Letter kun je gratis per post in een Zuid-Afrikaans pakket naar iemand in je omgeving opsturen om je waardering te uiten.

JouwHeld.nl/#nomineren

Zuid Afrika JouwHeld

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *