Nldoet op 15 en 16 maart


Doet u mee? Tijdens NLdoet krijgen we het voor elkaar!

Het gevoel is herkenbaar. Veel mensen zouden graag vaker vrijwilligerswerk doen. Maar zij doen zoveel andere dingen in hun leven, dat er meestal geen tijd over is om nog iets extra’s te doen. Het Oranje Fonds biedt een oplossing: meedoen aan NLdoet op 15 en 16 maart. Want iedereen kan wel een dag(deel) vrijmaken om een leuke gezellige klus aan te pakken.

Aan de slag met bezems, de verfkwast en een beetje extra aandacht. Dat gebeurt volop tijdens NLdoet. Dit is een initiatief van het Oranje Fonds en de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Tijdens deze actie steken vele Nederlanders vrijwillig hun handen uit de mouwen voor wel duizenden maatschappelijke organisaties. Op 15 en 16 maart vindt de negende editie plaats. In het hele land gaan talloze vrijwilligers aan de slag bij een grote diversiteit aan maatschappelijke organisaties. Afgelopen jaar waren 300.000 Nederlanders actief bij bijna 7.000 klussen bij allerlei verschillende soorten organisaties.

oranje fonds

Vlindertuinen en een wasstraat voor scootmobielen
Het valt op dat die diversiteit in deelnemende organisaties steeds meer toeneemt. De aanmeldingen komen van natuurverenigingen en kleine musea tot zorgboerderijen en dorpshuizen. Ook de klussen en activiteiten worden steeds meer divers. Zo is Stichting Stiltetuin in het Groningse Spijk op zoek naar vrijwilligers om een mooie vlindertuin aan te leggen en gaan vrijwilligers in Volendam met een groep verstandelijk beperkten lammetjes knuffelen op de stadsboerderij. Zo is er voor iedereen wat wils.

Een bijzondere dag voor vrijwilligers
Jaar na jaar stijgt het aantal vrijwilligers dat tijdens NLdoet aan de slag gaat bij een maatschappelijk organisatie. Ronald van der Giessen, directeur van het Oranje Fonds is trots op het feit dat NLdoet mensen samen brengt. “Het Oranje Fonds hecht veel waarde aan de actieve inzet van Nederlanders voor een ander. Een dagje aan de slag bij een kindertheater of op stap met een groep cliënten maakt dat je als vrijwilliger even een kijkje neemt in het leven van iemand anders. Je ontmoet nieuwe mensen en hoort verhalen die anders aan je voorbij gaan. Daarnaast is het ook echt een laagdrempelige manier om kennis te maken met vrijwilligerswerk. Je laat in één dag een concrete wens in vervulling gaan.”

Koninklijke inzet
In de afgelopen jaren waren ook diverse leden van de Koninklijke familie actief. Zo ook in 2012. De Prins van Oranje en Prinses Máxima, beschermpaar van het Oranje Fonds, gaven samen met scouts het scoutinggebouw van Satoko Kitahara in Leidschendam een nieuw kleurtje. Koningin Beatrix hielp volop mee met het wassen van honden bij Stichting Assistentiehond in het Brabantse Molenschot. Ook diverse andere prinsen en prinsessen uit de familie waren daar actief. Een dag later stak Prins Constantijn de handen flink uit de mouwen bij museum De Heksenwaag in Oudewater. Voor alle aanwezigen was hun komst een grote verrassing. Degenen die ook graag zo’n unieke dag als vrijwilliger willen beleven kunnen terecht op www.nldoet.nl voor een leuke klus bij hen in de buurt.

www.nldoet.nl
Facebook: www.facebook.com/nldoet
Twitter: @NLdoet en #nldoet

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *