Oranje Fonds weer op zoek naar NLdoet klussen!

Tijdens NLdoet krijgen we het voor elkaar.

Op 15 en 16 maart organiseert het Oranje Fonds voor de 9e keer NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Het Fonds roept iedereen op om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken bij een maatschappelijke organisatie. Samen met duizenden mensen in het hele land zet het Oranje Fonds de spotlights deze dagen op vrijwillige inzet. Een nieuw verfje op het hek bij het dorpshuis, een grondige voorjaarsschoonmaak van de plaatselijke molen of een heerlijke boswandeling met jongeren met een beperking. Tijdens NLdoet krijgen we het met zijn allen voor elkaar!

In 2012 waren tijdens NLdoet zo’n 300.000 Nederlanders actief bij 7000 klussen en activiteiten. In 2013 wil het Oranje Fonds nog meer mensen op de been brengen. In het hele land zijn inspirerende verhalen te horen. Organisaties zien samen met vrijwilligers kans om net dat beetje extra te doen. Vrijwilligers op hun beurt zien NL DOET als een laagdrempelige kans om iets goeds te doen voor een ander en kennis te maken met maatschappelijke organisaties en de diversiteit van vrijwilligerswerk.

Het is voor maatschappelijke organisaties vanaf nu weer mogelijk om een klus of activiteit aan te melden voor NLdoet. Zij kunnen ook dit jaar weer een financiële bijdrage aanvragen van maximaal € 450,-. Aanmelden kan via www.nldoet.nl

NL Doet
Vrijwilligers pakken samen met cliënten van Sherpa de tuin aan tijdens NLdoet. Foto: © Oranje Fonds / Bart Homburg

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Dat doen we met geld, kennis en contacten. En met NLdoet. Want dan zetten we de schijnwerpers op vrijwillige inzet. Zo laten we zien hoe belangrijk actieve mensen voor de samenleving zijn. Vrijwilligerswerk vormt immers het hart van vele sociale initiatieven. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn het beschermpaar van het Fonds. Het Oranje Fonds wordt gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven.

www.nldoet.nl

NL Doet

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *