Oranje Fonds zoekt met heel Nederland naar Kroonappels


Publiek wijst Koninklijk beschermpaar de weg in eigen gemeente
.

Ter gelegenheid van de aankomende inhuldiging organiseert het Oranje Fonds een bijzondere zoektocht naar de Oranje Fonds Kroonappels. De Kroonappels zijn de mooiste sociale initiatieven van ons land en een speciale editie van de Appeltjes van Oranje. Het is voor het eerst dat het publiek mee kan stemmen over de winnaar.

Hiermee wijzen zij het beschermpaar van het Oranje Fonds de weg naar de meest bijzondere sociale iniatieven in hun eigen gemeente. Initiatieven kunnen zich vanaf vandaag aanmelden in drie categorieën: Jeugd, Buurt en Helpende Hand. De drie uiteindelijk winnende organisaties krijgen het predicaat Oranje Fonds Kroonappel. Zij winnen elk € 50.000,= en een bronzen beeldje, dat ze op Paleis Noordeinde ontvangen uit handen van de nieuwe Koning en Koningin. Aanmelden kan tot 8 maart via www.kroonappels.nl.

Het Oranje Fonds reikt ieder jaar de Appeltjes van Oranje uit en bekroont daarmee succesvolle sociale initiatieven. Ter gelegenheid van de inhuldiging van zijn beschermpaar organiseert het Fonds een speciale editie. In het gehele Koninkrijk kunnen maatschappelijke organisaties bestaande initiatieven voordragen in één van de drie categorieën. Tijdens het stemweekend van 15, 16 en 17 maart kan iedereen zijn of haar stem uitbrengen in de eigen gemeente of Caribisch eiland. In iedere categorie wint één initiatief per gemeente. In de regionale voorronde komt vervolgens wederom één winnaar per categorie uit de bus. Op de landelijke slotdag op 18 april wordt ten slotte duidelijk wie de drie Oranje Fonds Kroonappels zijn.

oranje fonds

Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds: ‘We willen graag iets bijzonders doen voor ons beschermpaar. Wat beter dan iedereen in het Koninkrijk te vragen mee te doen naar de zoektocht naar de Oranje Fonds Kroonappels? Zo wijst men de nieuwe Koning en Koningin de weg naar organisaties en initiatieven die in het hart liggen van waar het Oranje Fonds voor staat! We hopen dat heel veel organisaties zich aanmelden en vooral dat heel veel mensen vervolgens gaan stemmen!’

In de categorie Jeugd kunnen organisaties bestaande initiatieven voordragen die de kansen van jongeren versterken. Bij Buurt gaat het om bestaande initiatieven of organisaties die de samenhang tussen groepen mensen in een buurt of wijk verbeteren. De laatste categorie betreft bestaande initiatieven waarbij mensen als vrijwilliger anderen de Helpende Hand reiken. Organisaties kunnen tot uiterlijk 8 maart hun bestaande initiatieven aanmelden en zo kans maken op de titel Oranje Fonds Kroonappel.

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven door geld, kennis en contacten. Per jaar besteedt het Fonds ongeveer € 30 miljoen aan zo’n 8.000 grote en kleine maatschappelijke organisaties. De financiering hiervan komt van de Nationale Postcode Loterij, de Lotto en van Vrienden en het bedrijfsleven. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Fonds.

www.kroonappels.nl
Twitter: @OranjeFonds en #Kroonappels

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *