Vissen naar plastic afval

Ecover

Ecover roept consumenten op om naar plastic afval te vissen

Afgelopen maart introduceerden Ecover en Plastic Whale tijdens de HISWA Boat Show in de Amsterdam RAI een boot gemaakt uit Amsterdams grachtenplastic. Vanaf vandaag wordt deze bijzondere boot ingezet om naar plastic te vissen in de Amsterdamse grachten. Het opgeviste plastic wordt door Ecover omgezet in limited edition flessen Ecover afwasmiddel die vanaf 9 oktober exclusief te koop zijn bij Albert Heijn.

Ecover wil met deze actie de Nederlandse consument informeren over het plastic afval dat in zee terecht komt via rivieren, kanalen en andere wateren. Jaarlijks komen een miljoen zeevogels en zo’n 100.000 haaien, waterschildpadden, dolfijnen en walvissen om doordat ze plastic inslikken. Omdat er nog meer dan genoeg werk aan de winkel is, sloot Ecover een pact met Plastic Whale. “Ik ben erg trots dat een bedrijf als Ecover zich aan Plastic Whale wil verbinden”, benadrukt oprichter Marius Smit van Plastic Whale. “Duurzaamheid en zorg voor de natuur zitten in de kern van het bedrijf besloten. Ecover zet zich daadwerkelijk in voor schonere wateren. Onlangs heeft dat nog geresulteerd in de Ocean Plastic Bottle, een fles gemaakt met plastic dat uit de oceaan is gevist.”

ecoverHelaas is de plasticsoep niet enkel een fenomeen van verre oceanen. Ook in de Amsterdamse grachten drijft er heel wat plastic afval rond en daar wil Ecover wat aan doen. Ecover roept consumenten daarom op om vanaf World Oceans Day (8 juni 2015) naar plastic te gaan vissen in de Amsterdamse grachten. Ook ondersteunt Ecover in 2015 een Beach Clean Up aan de Belgische kust. “Hoe meer plastic we uit de wateren kunnen halen, hoe beter het is voor het waterleven. En als ecologisch bedrijf willen we zoveel mogelijk goed doen. Niet alleen door een alternatief te bieden voor conventionele petrochemische was- en reinigingsmiddelen maar ook door de milieuproblemen die er zijn op een consumentvriendelijke manier onder de aandacht te brengen” zegt Rudy De Vis, Country Manager Benelux van Ecover.

Het opgeviste plastic wordt verwerkt tot een fles Ecover afwasmiddel. Ecover nodigt consumenten van Albert Heijn uit om zelf mee te vissen naar plastic. Op deze manier kunnen consumenten van Albert Heijn meewerken aan deze limited edition fles afwasmiddel. Deze fles is vanaf 9 oktober (Dag van de Duurzaamheid) exclusief te koop bij Albert Heijn.

Over Ecover
Ecover produceert sinds 1979 doeltreffende was-, reinigings- en verzorgingsproducten die geïnspireerd zijn door één van de grootse genieën ter wereld: de natuur. Ecover heeft zijn hoofdvestiging te Malle, België en de Ecover producten zijn beschikbaar in meer dan 40 landen. Ecover voldoet aan de extern gecontroleerde ISO 14001 milieunorm en zowel Time Magazine als United Nations Environment Programme (UNEP) kenden Ecover in het verleden diverse awards toe. Voor meer informatie kunt u terecht op www.ecover.com

Over Plastic Whale
Plastic Whale is de eerste professionele plastic fishing company ter wereld. Een social enterprise met een missie: ‘s werelds wateren plasticvrij maken door waarde te creëren met plastic afval. Zo bouwde Plastic Whale een designsloep van meer dan 10.000 gerecyclede plastic flessen uit de Amsterdamse grachten. Samen met partners en sponsors wil Plastic Whale haar plastic vloot uitbreiden om steeds meer mensen te betrekken bij haar missie en steeds meer plastic op te vissen. De lancering van de Ecover sloep is de eerste stap in dat project. De ultieme doelstelling is om ‘out of business’ te gaan: zorgen dat er geen plastic meer aanwezig is op de waterwegen die uiteindelijk in de oceaan uitkomen, waar ook ter wereld. Meer informatie over Plastic Whale is te vinden op www.plasticwhale.com

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *