Professionals aan de slag voor goede doelen

Nieuw platform BetrokkenTijd geeft invulling aan eigentijds vrijwilligerswerk.

Vanaf vandaag kunnen professionals zich via het nieuwe platform BetrokkenTijd.nl aanmelden voor vrijwillige opdrachten bij goededoelenorganisaties. Het online platform is een soort ‘marktplaats’ die professionals met hun kennis en kunde koppelt aan maatschappelijke organisaties die, juist in deze tijd, grote behoefte hebben aan extra kenniswerkers voor de invulling van diverse opdrachten en projecten.

Het platform brengt vraag en aanbod bij elkaar. Professionals kunnen zich inschrijven op de site en daarbij hun interesses en expertise aangeven. Maatschappelijke organisaties zoeken vervolgens de juiste match bij een opdracht. De ‘matchmakers’ van BetrokkenTijd.nl kunnen daarbij helpen. Kenmerkend voor de opdrachten is dat het om kortlopende, afgebakende projecten gaat met een duidelijke vraag en een duidelijk doel. Voor deze opdrachten is er behoefte aan onder andere communicatieexperts, marketing- en PR professionals, financieel specialisten, projectmanagers, juristen en organisatie adviseurs.


Krimpende budgetten

Martijn de Wildt, initiatiefnemer van BetrokkenTijd.nl, geeft aan dat dit initiatief twee behoeften bij elkaar brengt. ‘Professionals willen zich graag vrijwillig inzetten voor de maatschappij. Echter de manier waarop zij dat willen doen verandert. De nieuwe vrijwilliger zoekt kortdurend en projectmatig vrijwilligerswerk en is minder gebonden aan één organisatie. Wat is er mooier dan je talenten op deze manier in te kunnen zetten. Daarnaast zitten goede doelen en maatschappelijke organisaties vanwege krimpende budgetten te springen om professionals die belangeloos hun handen uit de mouwen willen steken. Met dit initiatief bieden we professionals de mogelijkheid om hun ‘sociale overwaarde’ in te zetten bij deze organisaties’, aldus De Wildt.

Voor zzp’er mooie invulling van MVO

CDA-prominent en oud-informateur Herman Wijffels ondersteunt het initiatief. Wijffels: ‘Het is mooi dat dit soort laagdrempelige initiatieven ontstaan, zowel voor de organisaties als professionals. Ook zzp’ers zijn steeds meer op zoek naar manieren om MVO een plek te geven in hun carrière. De mogelijkheden hiervoor waren voorheen nog beperkt. Dit professionele en maatschappelijk bevlogen netwerk biedt daarvoor nu als eerste in Nederland een open platform.’

Verschillende maatschappelijke organisaties, waaronder SOS Kinderdorpen en Dance4life hebben zich al aangemeld en zijn op zoek naar geschikte professionals voor leuke en uitdagende opdrachten.

Over BetrokkenTijd.nl

BetrokkenTijd.nl is een initiatief van Qidos, een innovatief trainings- en adviesbureau dat organisaties ondersteunt bij vraagstukken rond de nieuwe vormen van HR-beleid. Qidos ziet zichzelf als aanjager/ positief beïnvloeder van maatschappelijke ontwikkelingen en start/ participeert daarom in vernieuwende initiatieven. Het lanceren van een MVO initiatief waar professionals kosteloos hun expertise kunnen aanbieden, sluit hier naadloos op aan.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *