Puma zet eerste stap op weg naar verbetering en innovatie


Cradle to cradle certifiedCM gaat samenwerking aan met puma.
 

Het Cradle to Cradle Products Innovation Institute heeft vandaag bekend gemaakt dat er voor het eerst een certificaat is toegekend aan een wereldwijd verkrijgbare kledingcollectie. Producten uit de PUMA InCycle-collectie hebben het BASIC level certificaat toegekend gekregen, dat valt onder versie 2.1 van de Cradle to Cradle CertifiedCM Product Standard. Dit is de eerste stap op de weg naar blijvende verbetering en innovatie.

Puma

De lancering van PUMA’s InCycle-collectie, die is gemaakt van biologisch afbreekbare en gerecyclede producten, geeft zowel sport- en lifestyle- als mode-industrieën een duidelijk beeld van de manier waarop Cradle to Cradle Certified Products bedrijven helpt bij het bereiken van doelen op het gebied van duurzaamheid.

Innovatie-designexperts van PUMA gebruikten de productcertificatie om hun ambitieuze doelen waar te maken. “We vroegen onszelf af of we als eerste in deze branche een biologisch afbreekbare en recyclebare collectie konden samenstellen”, zegt Justin DeKoszmovszky, Global Strategy en Program Manager van PumaVision. “Het certificatieproces moedigde ons aan om ons te blijven ontwikkelen.”

Het Certified Products Program nodigde uit tot heroverweging van het gebruik van materialen die op dit moment worden gebruikt, zoals pigment en kleurstoffen. Zo ontstond bijvoorbeeld de lifestyle sneaker “Basket”, die is gemaakt van katoen, linnen en bioplastic van Apinat® Bio. De sneakers zijn, net als de T-shirts uit de collectie, biologisch afbreekbaar en kunnen door moderne compostfabrieken worden verwerkt. Het textiel dat is verwerkt in de rugzak en het legendarische PUMA trainingsjack uit de InCycle-collectie, is zo ontworpen dat het oneindig recyclebaar is door PUMA’s Bring Me Back-programma, nog een innovatie die voldoet aan de criteria voor “hergebruik van materialen” van het Certified Products Program.

Puma

Bij de aankondiging van de gecertificeerde collectie, zei Bridgett Luther, voorzitter van het Cradle to Cradle Products Innovation Institute, “PUMA schudt hiermee de hele textiel- en kledingbranche wakker. Er zijn in deze branche belangrijke veranderingen op komst en met de certificatie door Cradle to Cradle heeft PUMA alvast een grote stap in de juiste richting gedaan.”

“De InCycle-collectie is geen eenmalige stunt,” zegt DeKoszmovszky. “Het is een onderdeel van onze Clever Products-strategie, waarmee PUMA het meest gewilde en meest duurzame sports- en lifestylebedrijf in de wereld wil worden. De Cradle To Cradle Certified InCycle-collectie is voor PUMA een belangrijke stap op de weg naar duurzaamheid.”

De aanvaarding van Cradle to Cradle Certified sluit nauw aan op PUMA’s baanbrekende Environmental Profit and Loss Account. Volgens een analyse van Trucost is de impact op het milieu van de InCycle en sneakers en T-shirts 31 procent minder dan dat van de traditionele PUMA suède sneakers en T-shirts.

PUMA’s InCycle-collectie is vanaf deze maand verkrijgbaar in winkels en online op puma.com, waar ook meer informatie te vinden is over de InCycle-collectie.

Bezoek voor meer informatie over Cradle to Cradle Products Innovation www.c2ccertified.org
Voor informatie over de PUMA InCycle-collectie kunt u kijken op www.puma.com/cleverworld.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *