Qurrent laat je slimmer omgaan met energie


Tot 50% energiebesparing!


Stel je voor: je krijgt één keer per jaar een telefoonrekening op de mat i.p.v. iedere maand . Bijbetalen? Naar wie heb je dan zo veel gebeld? Helaas: specificaties zijn niet beschikbaar. Deze situatie is ondenkbaar als mobiele beller. En toch vinden we het heel normaal als het om energie gaat…

Je betaalt elke maand een aanzienlijk bedrag voor energie. Maar weet jij of je nu veel of weinig energie hebt verbruikt? Die eindafrekening blijft een verrassing. Je wil toch grip hebben op je energierekening? Gewoon inzicht in je verbruik, op dag, week of maandbasis. Want als je te veel verbruikt, kun je actie ondernemen.

energiebesparing

Met behoud van comfort
Qurrent wil mensen helpen tot 50% minder energie af te nemen bij hun energieleverancier. Te optimistisch? Absoluut niet, het kan ook écht worden gerealiseerd. Door energie te besparen en zelf op te wekken, op een duurzame manier. Met behoud van comfort.

Inzicht in energieverbruik
Bewuster omgaan met energie en hierop besparen begint met inzicht in je energieverbruik. Daarvoor ontwikkelde Qurrent de Qbox mini, een makkelijke energiemonitor. Via je pc of smartphone heb je direct inzicht in je stroom- en gasverbruik, en je eventueel zelfopgewekte energie! Zo ontdek je welke ‘energievreters’ best wat minder kunnen. Wist je dat de Nederlander gemiddeld 92 elektrische apparaten in huis heeft? Een deel daarvan is continu verbonden met het stopcontact, wat weer voor sluipverbruik zorgt.

Controle over energieverbruik

De Qbox is super makkelijk in gebruik. Doordat je op ieder moment van de dag, de grafieken kunt bekijken, word je opeens heel bewust van alle apparaten die aanstaan. Het fijne is: je hebt controle over die grafieken en dus je energieverbruik. Je ziet direct het effect van het uitzetten van apparaten. De jaarafrekening is geen verrassing meer.
Minder energie verbruiken betekent overigens niet dat je moet afzien of 3 truien in huis draagt. Met wat simpele aanpassingen kun je makkelijk tientallen euro’s besparen per jaar. Kijk bijvoorbeeld eens goed rond in je keuken:
* Trek de stekker uit alle apparaten die je niet gebruikt. Zo voorkom je sluipverbruik. Denk aan de waterkoker, keukenmachine, rijstkoker, kruimeldief, koffiezetapparaat, broodrooster. Makkelijker is een verlengblok gebruiken met een aan/uit knop, zo schakel je alle apparaten in één keer uit.
* Deksels op je pannen tijdens het koken helpt je geld besparen.
* Dicht kieren en gaten, let op met de kattenluikjes. Net zoals de afzuigkap: prima tijdens het koken, maar daarna zuigt het ook de warmte op uit je keuken.
* Gebruik luxaflex of gordijnen om koude tegen te houden. Maar doe ze open als de zon schijnt, want zon is gratis warmte!
En dit was alleen nog maar de keuken. Reken uit je winst als je het hele huis nagaat.

Zonne-energie en isolatie
Alle producten die Qurrent aanbiedt staan in het teken van besparen of zelf opwekken van energie. Zo kun je met goede isolatie van je woning tot 60% op je gasrekening besparen. Afhankelijk van je woning kun je kiezen voor muur-, vloer-, dak- of zolderisolatie. Zeker bij wat oudere huizen kunnen de stookkosten fors oplopen. Of verbruik minder stroom met ledverlichting. Wist je dat ledverlichting gemiddeld 20 keer langer mee gaat dan traditionele verlichting? En je kunt ook gewoon kiezen voor warm en sfeervol licht. Wil je zelf energie opwekken? Dan regelt Qurrent zonnepanelen. Als je zonnepanelen op je dak hebt, zie je met de Qbox direct wat je dagelijks opwekt en dus verdient. energiebesparing
Hoe minder energie we afnemen, hoe beter het is. Voor jou, voor je portemonnee, voor ons allemaal.

www.qurrent.nl

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *