Sociale cohesie tijdens event Oranje Fonds

Meefietsen tegen eenzaamheid in Nederland.

Op zaterdag 27 april organiseert het Oranje Fonds een bijzondere sponsorfietstocht in en rondom Apeldoorn. De fietsronde voert over de Oranjeroute, die speciaal voor deze dag weer in leven wordt geblazen. Deze dag komt tot stand In samenwerking met tijdschriften Margriet en Vorsten Royale, Paleis Het Loo, Makro en de ANWB. Alle deelnemers laten zich sponsoren voor minimaal €19,=. De bij elkaar gefietste opbrengst besteedt het Oranje Fonds voor 100% aan sociale initiatieven. Bijvoorbeeld aan initiatieven tegen eenzaamheid.

Het Oranje Fonds steunt jaarlijks zo’n 8.000 sociale initiatieven. Één daarvan is Jong geleerd, jong gebleven. Dit initiatief is ontstaan uit een samenwerkingsverband van Jeugdcircus Santelli, Zorgcentrum Oosterparkheem en Kinderopvang Kidsfirst uit Groningen. ‘Jong geleerd, jong gebleven’ brengt kinderen tussen 6 en 12 jaar bij elkaar. Zij doen samen mee met circusworkshops. Een circusdocent van Jeugdcircus Santelli begeleidt ze. De serie workshops sluiten ze af met een optreden in een échte circustent waar wijkbewoners de circusacts komen bekijken. Ontmoeting en plezier staan voorop in de workshops. Circus vormt een mooie en makkelijke manier om dat te bereiken. De kinderen en ouderen oefenen samen op trucs en doen spelletjes.

Oranje Fonds
Foto: Jeannette Schols

Door de activiteiten ontstaan bijzondere contacten. Voor de ouderen is het heerlijk om jonge kinderen op bezoek te hebben. Zij genieten echt van hun enthousiasme. En de kinderen leren van alles van de ouderen. Ze luisteren geboeid naar de verhalen en er ontstaan contacten tussen generaties die elkaar normaal gesproken niet zo vanzelfsprekend ontmoeten.

Wil je hier ook een bijdrage aan leveren? Verzamel dan je vrienden, familie, buren of collega’s en meld je aan om mee te fietsen op zaterdag 27 april. Aanmelden kan via www.oranjefonds.nl/fietsfeest

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *