Steun natuurgebied ‘1 hectare daknatuur’


Tijdens Dag van de Duurzaamheid zijn de initiefnemers op Festival of Cools!

Amsterdam krijgt een nieuwe natuurgebied op de daken van de stad: 1 hectare daknatuur. Aanstaande donderdag 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, gaan de initiatiefnemers van het natuurgebied op het Festival of Cools op zoek naar mensen die het project een warm hart toedragen en graag hun steentje bijdragen. Dat kan onder meer door een zakje bloemenzaad te kopen. Het zakje is een loterijlot waarmee je direct kans maakt op een barbecue ter waarde van €150.

De bijna rookloze barbecue van het merk Cobb kan je uiteraard op een groen dak gebruiken, maar ook op je balkon en in het park. De trekking van de loterij is om 19.00 uur in de zwarte ‘dome’ die op het festivalterrein staat. Valt je lot niet in de prijzen? Dan heb je toch een bijzonder zakje zaad in handen. Het zakje bevat zaad van tien verschillende bloemsoorten, waaronder inheemse bloemen die op de lijst van uitstervende soorten staan (de Rode Lijst). Bovendien kunnen ze dit najaar nog gezaaid worden.

festival of cools

1 hectare daknatuur
In juni lanceerden De Groene Grachten, De Gezonde Stad en De Dakdokters het project 1 hectare daknatuur (#1hadaknatuur) als cadeau aan Amsterdam vanwege de viering van ‘400 jaar grachten’. Dit nieuwe Nederlandse natuurgebied ligt middenin de stad verspreid over circa 100 daken van 100m2. De daken zullen niet alleen uit gras en sedum bestaan, maar ook beplant worden met bomen, eetbare planten en bloemen, en wellicht zelfs inheemse planten die op de rode lijst staan. Meer informatie over het project 1 hectare daknatuur >>

Programma
Om het natuurgebied mogelijk te maken is de steun van zo veel mogelijk mensen nodig. Iedereen kan bijdragen. Laat je op 10 oktober tussen 15.00 en 19.00 uur fotograferen op een groen dak en deel de foto met je vrienden. Koop bij de #1hadaknatuur-stand een zakje bloemenzaad en maak kans op een Cobb-barbecue. Stuur onze gratis ansichtkaart naar iemand die je wilt enthousiasmeren voor een natuurgebied op de daken van Amsterdam. Meld een dak aan dat jij graag wilt vergroenen. Of word ambassadeur van groene daken! Weet je nog niet hoe je wilt bijdragen of wil je op de hoogte blijven, meld je dan aan voor de mailinglijst.

Festival of Cools
Op het Festival of Cools kun je ervaren welke ‘coole’ duurzame producten en diensten er op de markt zijn en hoe je duurzaam kunt ondernemen. Het Festival of Cools vindt plaats bij New Energy Docks, Distelweg 113 in Amsterdam-Noord (direct naast de Distelwegpont).
Meer info: Festival of Cools >>

De Gezonde Stad wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Amsterdam en de Nationale Postcode Loterij.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *