Stichting Specsavers Steunt doneert aan goede doelen

‘Stichting Specsavers Steunt’ doneert 269.179 euro aan lokale goede doelen in heel Nederland.

De Stichting Specsavers Steunt doneert dit jaar een bedrag van 269.179 euro aan meer dan 200 goede doelen in heel Nederland. Het afgelopen jaar hebben Specsavers-winkels in heel Nederland geld ingezameld voor lokale goede doelen in hun omgeving. Vandaag werd het startschot gegeven voor de donatieronde van de stichting. Julie Perkins – beschermvrouwe van de stichting en Country Director van Specsavers Nederland – trok met een speciaal ontworpen waardetransport vol geldkoffertjes het land in om het gespaarde bedrag symbolisch aan de goede doelen te overhandigen. De reeks van feestelijke bezoeken startte bij het Dierenopvangcentrum in Amsterdam en de Atletiekvereniging Athloi in Utrecht.

“Het hele jaar hebben alle Specsavers-winkels hard gespaard om lokale goede doelen uit hun omgeving te kunnen steunen. Ik ben ontzettend trots op het bedrag wat we bij elkaar hebben gespaard”, aldus Perkins. “Op deze manier willen we met alle winkels iets teruggeven aan de lokale gemeenschap. Of het nu gaat om een kinderboerderij, jeugdvereniging, een bejaardenhuis of de dierenambulance. Deze lokale goede doelen leveren een waardevolle bijdrage aan hun lokale gemeenschap en kunnen een financieel steuntje in de rug vaak goed gebruiken.”

Waardevolle bijdrage aan de lokale gemeenschap

Vandaag werd het officiële startschot voor de overhandiging van de donaties gegeven bij het Dierenopvangcentrum in Amsterdam en de Atletiekvereniging Athloi in Utrecht. Zij kregen een geldkoffer met het symbolische bedrag overhandigd. De Specsavers-winkel in Amsterdam heeft 2000 euro gespaard voor het Dierenopvangcentrum. Erik Mulder van het Dierenopvangcentrum is erg blij met de donatie: “Momenteel zijn we druk bezig met de renovatie van onze 15 hondenspeelvelden. Voor honden zijn de speelvelden van levensbelang: een paar uurtjes rennen en spelen is hun belangrijkste uitlaatklep. De kosten voor renovatie zijn 25.000 euro per speelveld. Alle extra inkomsten zijn dan ook van harte welkom. Zonder sponsoring of donaties redden we het gewoon niet.”

stichting specsavers steunt dierenopvang amsterdam
De geldkoffer met het daarin gespaarde bedrag van 2000 euro wordt door Julie Perkins en een winkelmedewerker van Specsavers Amsterdam Osdorp overhandigd aan Erik Mulder van Dierenopvangcentrum Amsterdam

Ook Atletiekvereniging Athloi in Utrecht mocht een geldkoffer in ontvangst nemen van Julie Perkins. De Specsavers-winkel in Utrecht spaarde 2000 euro bij elkaar. “We zijn van plan het geld te besteden aan de vernieuwing van de overkapping bij de hoogspringmat. Deze is afgelopen jaar kapot gewaaid en dit willen we weer op orde hebben voor de herfst. Zonder donatie zouden we dit onverwachte onderhoud niet kunnen realiseren. We zijn dan ook erg blij met de extra inkomsten. Een heel mooi initiatief van Specsavers”, aldus Fred Methorst van Atletiekvereniging Athloi.

stichting specsavers steunt atletiek team utrecht
Onder luid gejuich van de jonge atleten wordt de geldkoffer met daarin het gespaarde bedrag van 2000 euro overhandigd door Julie Perkins en Marc Smit van Specsavers Utrecht Overvecht aan Fred en Angelique Methorst van Atletiekvereniging Athloi

Stichting Specsavers Steunt

Specsavers richtte in 2010 Stichting Specsavers Steunt op om iets terug te geven aan de lokale gemeenschap. Voor elk verkocht montuur en hoortoestel doneren de Specsavers-winkels automatisch een vast bedrag aan de stichting. Na een jaar sparen schenkt elke winkel het bijeen gebrachte geldbedrag aan twee goede doelen of initiatieven die de samenleving ten goede komen. Daarnaast organiseert Stichting Specsavers Steunt speciale Marktdagen in grote steden in Nederland. Lokale goede doelen krijgen hier de kans om zich aan het winkelend publiek te presenteren en ervaringen met elkaar uit te wisselen. Tijdens de door de stichting georganiseerde Ontmoetingsdagen gaan medewerkers van de Specsavers-winkels een keer per jaar langs bij de goede doelen die zij steunen.

Over Specsavers Opticiens & Audiciens

Specsavers Opticiens heeft internationaal meer dan 1600 winkels, waarvan op dit moment 111 winkels in Nederland. De winkels worden geëxploiteerd op 50:50 joint-venture basis onder leiding van een lokale partner/directeur. Specsavers is van mening dat Nederlanders al jaren veel teveel betalen voor een scherpe blik. Met deze filosofie startte het bedrijf in 1997 ook in Nederland. Internationaal verkoopt Specsavers jaarlijks 11,5 miljoen brillen van een hoge kwaliteit tegen een lage prijs. Specsavers-winkels worden geleid door minimaal volledig MBO-gediplomeerde opticiens, die uitgebreid oogonderzoek verrichten. En met diezelfde filosofie startte Specsavers in 2007 met de verkoop van hoorzorg in Nederland. Internationaal zijn er inmiddels meer dan 200 winkels, waarvan 89 winkels in Nederland. In de UK is Specsavers Audiciens zelfs marktleider op het gebied van hoorzorg. Alle winkels worden geleid door volledig gediplomeerde StAr-geregistreerde audiciens, die de klant begeleiden bij een correcte hooraanpassing.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *