Tesla opent nieuwe design store in Amsterdam

Tesla-P.C. Hooftstraat

Store markeert de verdere uitbreiding van Tesla in Nederland

Tesla opent op vrijdag 20 december een nieuwe Design Store in de exclusieve P.C. Hooftstraat in het Amsterdamse Museumkwartier. De showroom nodigt het winkelpubliek uit kennis te maken met elektrisch rijden en toont de veelgeprezen, volledig elektrische Model S. Bezoekers kunnen met behulp van interactieve displays en een design studio de auto geheel naar eigen smaak vormgeven.

Amsterdam loopt voorop op het gebied van elektrisch rijden, met een uitgebreid netwerk van publieke oplaadpunten en een gestaag groeiend aantal elektrische auto’s.
Tesla’s Vice President Business Development, Diarmuid O’Connell: “Nederland is belangrijk voor Tesla in Europa. De Europese eindassemblagefabriek en het distrubutiecentrum zijn gevestigd in Tilburg en ons Europese hoofdkantoor staat in Amsterdam. Nederlanders hebben een grote interesse in elektrische auto’s en Amsterdam is een goed voorbeeld van de ambities die het land heeft op gebied van elektrisch rijden. We kijken ernaar uit om het Nederlandse publiek in onze store te ontmoeten en kennis te laten maken met de grote voordelen van elektrisch rijden en natuurlijk onze Model S.”

tesla

Uitbreiding van Tesla in Nederland
De uitlevering van Model S aan Nederlandse klanten is sinds het einde van deze zomer in volle gang. Om klanten door het hele land van optimale service te voorzien wordt het aantal service locaties uitgebreid. Naast de bestaande Service Centers in Tilburg en Amsterdam, worden in 2014 nieuwe locaties geopend in (regio) Arnhem, Den Haag en Utrecht. Deze vestigingen zullen ook een showroom krijgen. Daarnaast blijft de eerste store in Nederland, sinds 2011 gevestigd in Eindhoven, ook geopend.

100% elektrisch naar de wintersport
Begin december zijn de allereerste Tesla Superchargers in Nederland geopend in Zevenaar en Oosterhout. Deze maken het mogelijk om de respectievelijke routes van Amsterdam naar Genève en van Amsterdam naar Brussel te rijden met Model S, gratis gebruik makend van de Superchargers onderweg, die binnen 30 tot 40 minuten de auto bijna geheel opladen. De net geopende Supercharger stations in Duitsland maken het voor Nederlandse Model S-eigenaren mogelijk om via Duitsland naar de wintersport in Zwitserland en Oostenrijk te rijden deze winter. De route naar Brussel zal volgend jaar verder verlengd worden naar Frankrijk, waardoor ook vakantiebestemming Zuid Frankrijk bereikbaar wordt met Model S.

Over Tesla

Tesla heeft als doel de overgang naar duurzaam transport te versnellen door een complete reeks steeds betaalbaardere elektrische auto’s aan te bieden. Het in Californië gevestigde Tesla ontwerpt en produceert elektrische auto’s en onderdelen voor elektrische aandrijvingen voor partners zoals Toyota en Mercedes.

Eerst premium elektrische sedan
Model S is de eerste premium sedan ter wereld die van het begin af aan is opgebouwd als een elektrische auto, nauwgezet ontworpen om de verwachtingen die het publiek heeft van wat een auto kan zijn, naar een hoger niveau te tillen. Kloppend hart van Model S is de beproefde Tesla-aandrijving, die garant staat voor zowel een ongeëvenaard bereik als een unieke rijervaring. Dankzij een stijve carrosserie, een ideale gewichtsverdeling van bijna 50/50 en een opmerkelijk laag zwaartepunt biedt Model S het reactievermogen en de behendigheid die verwacht worden van de beste sportwagens ter wereld, gecombineerd met de rijkwaliteit van een sedan.
Model S is met zijn twee accuvarianten van 60 kWh en 85 kWh de maatstaf voor elektrisch rijbereik, waarbij de laatste ongeëvenaarde prestaties biedt tot maximaal 502 km (volgens de NEDC-rijcyclus). De beide accu’s zitten in eenzelfde behuizing en zijn op dezelfde wijze in het voertuig geïntegreerd, met voordelen voor de structuur, de aerodynamica en het rijgedrag. De drie accu’s gebruiken speciale lithium-ioncellen voor motorvoertuigen, die ontwikkeld werden voor een optimale energiedichtheid, een optimaal temperatuurbeheer en maximale veiligheid.
Omdat er geen interne verbrandingsmotor of cardantunnel nodig is, biedt Models S meer ruimte in het interieur dan elke andere sedan in zijn klasse en beschikt de auto over een tweede extra bagageruimte onder de kap. In het interieur prijkt een 17-inch touchscreen met internetfaciliteiten.
Levering van Model S met het stuur rechts zal volgens planning van start gaan vanaf het voorjaar van 2014. Tesla registreert reserveringen voor Model S zowel online als instore.

www.tesla.com

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *