Verander jouw huis tot een kunststof paradijs!

Ben je nog niet actief bezig met het helpen verduurzamen van je huis? Het is zeker niet te laat om daar alsnog mee te beginnen! Hout klinkt misschien milieuvriendelijk en natuurlijk, maar echt duurzaam is het niet. Dit kunnen we allemaal vervangen door duurzaam kunststof. Kunstof is goedkoper, mooier, langer bruikbaar en makkelijker in onderhoud. Je kan zelfs heel veel dingen in je huis vervangen voor kunststof! In deze blog worden er drie beschreven. Lees snel verder!

Kunststof kozijnen

Om te beginnen kan je je huidige kozijnen vervangen door kunstof kozijnen. Dit is de laatste jaren steeds populairder geworden. Deze kozijnen gaan heel lang mee en je kan ze in veel verschillende kleuren en stijlen krijgen. Want ben je toch meer een hout fan? Kunststof kozijnen zijn ook beschikbaar met een natuurgetrouw houtmotief! Een ander groot voordeel is dat kunststof kozijnen weinig onderhoud nodig hebben dat het natuurlijk goed de warmte en het geluid isoleert. Daarnaast zijn ze ook nog eens hartstikke veilig. Waar wacht je nog op!

Kunststof dakkapellen

Heb je een houten dakkapel of meerdere dakkapellen? Dan is het ook een duurzame keuze om deze te vervangen voor volledige kunststof dakkapellen. Hiervoor gelden eigenlijk dezelfde voordelen als voor de kunstofkozijnen: ze vragen weinig onderhoud en ze gaan enorm lang mee. Als je kiest voor kunststof kozijnen, is het handig om dit te combineren met het tegelijk vervangen van de dakkapellen. De kosten voor het aanleggen en voor het onderhoud blijven lager. Dus het is ook nog eens voordeliger.

Kunststof deuren

Als je dan toch op de kunststof-toer bent, kan je er ook voor kiezen je deuren te vervangen voor kunststof deuren. Deze zijn er in vele soorten en kunnen zelfs helemaal naar wens en eigen smaak worden gemaakt. Je kan ervoor kiezen een deur te nemen met zijlicht en zonder zijlicht. Daarnaast zijn er ook diverse opties voor je achterdeur. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om openslaande deuren aan te schaffen. Wel zo gezellig voor in de zomer!

Het is nooit te laat om te beginnen met kunststof!

Lees ook: 

Waarom kunststof kozijnen duurzaam zijn

Steeds meer consumenten bereid extra te betalen voor duurzame producten of diensten

Een mooi gezicht, raamdecoratie op maat

 

Toon de 1 reacties
  1. Eefke Molenaar schreef:

    Kunststof is zeker een aanrader. Het lijkt alsof hoe we aan verbouwing toe zijn, ik er steeds vaker mee wordt geconfronteerd. Allemaal mooi en heeft weinig onderhoud nodig.

    Groetjes,
    Eefke

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gezonder en duurzamer leven?


Wij maken het jou gemakkelijker om bewuste en gezonde keuzes te maken. Wil jij ook onze handigste tips, gezonde recepten en beste aanbiedingen in je inbox?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

U bent succesvol aangemeld.