Vrijwilligers maken het verschil tijdens NLdoet


Helpende handen van harte welkom!


Voor alle deelnemende organisaties is NLdoet een bijzondere kans. Daar maken organisaties dan ook graag gebruik van. De hulp van vrijwilligers op die twee dagen is van onschatbare waarde.

Daarom neemt ook zorgorganisatie Sherpa al jaren deel aan NLdoet. Als zorginstelling met een breed aanbod in de regio Gooi, Eemland en Vechtstreek ondersteunt Sherpa mensen met een verstandelijke- en lichamelijke beperking op het gebied van wonen, werken, leren en vrije tijd. Net als in andere zorginstellingen zijn helpende handen ook hier van harte welkom. Er zijn altijd activiteiten en klussen te doen waar ze normaal gesproken niet aan toe komen.

Anneke Spruijt, coördinator maatschappelijke inzet bij Sherpa: “Sherpa had een heleboel activiteiten en klussen aangemeld voor NLdoet in 2012. En iedere wens is vervuld! Op één van onze locaties in Laren was het wel heel bijzonder. In de week voorafgaand aan NLdoet riep radio 2 DJ Sander de Heer heel Nederland op om hem te komen helpen bij de klussen op de woongroep in Laren. We wilden samen met de cliënten graag de tuin aanpakken, een tuinbank van steigerhout maken en een grote voorjaarsschoonmaak houden. Spontaan meldden zich een timmerman, pannenkoekenbakkers en mensen met groene vingers. Samen hebben we twee uur lang de handen uit de mouwen gestoken. De cliënten genoten van alle aandacht. En daarna aten we samen een enorme stapel pannenkoeken en speelden we een klein spellentoernooi. Een van de cliënten zei na afloop dat het de mooiste dag van zijn leven was! Dat maakt het plaatje dan echt helemaal compleet.”

Met collega’s aan de slag

In 2012 viel op dat veel vrijwilligers samen met collega’s mee deden aan NLdoet. Als bedrijfsactiviteit of een bijzondere dag uit met de afdeling is het dan ook heel geschikt. Je leert elkaar op een andere manier kennen en betekent daarnaast ook nog eens iets goeds voor een maatschappelijke organisatie in de buurt.
NL DOET
Ook José Mendels van de Jan van Nassauschool in Den Haag was erg dankbaar voor de hulp van een groep collega’s tijdens NLdoet. “De Kinderboerderij die wij op onze basisschool hebben, was aan een onderhoudsbeurt toe. We vonden een bedrijf bereid om met hun medewerkers aan de slag te gaan. Na een dagje NLdoet zag de boerderij er weer spic en span uit. We willen in 2013 jaar graag opnieuw meedoen. Misschien dat onze bovenbouwgroepen dan op hun beurt vrijwilligerswerk kunnen doen in de buurt, bijvoorbeeld in het bejaardentehuis.”

www.nldoet.nl

Facebook: www.facebook.com/nldoet
Twitter: @NLdoet en #nldoet

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *