Wie gezond oud wil worden…


…moet jong blijven
.

Op allerlei manieren krijgen we tegenwoordig te horen waar we allemaal ziek van kunnen worden. Minstens zo interessant is het om te kijken wat we kunnen doen om een leven lang gezond te blijven.
Om het geheim van vitaliteit te ontdekken heeft levenscoach Albert Sonnevelt honderden oude mensen geïnterviewd die op een hoge leeftijd nog over een stralende gezondheid beschikken. Daarnaast heeft hij een studie gemaakt van de vele wetenschappelijke onderzoeken die al over dit onderwerp zijn gepubliceerd.
Hij is tot een aantal gemeenschappelijke factoren gekomen die hij heeft verwerkt in zijn vitaliteitsmodel en de opleiding tot vitaliteitscoach.

Door: Albert Sonnevelt

Zonneveld opleiding

Wie gezond oud wil worden, kan vandaag al een stap zetten met de volgende adviezen:

• Eet Volwaardige voeding waar van nature nog veel energie in zit. Een magnetronmaaltijd bevat misschien nog wel de noodzakelijke voedingsstoffen, zoals vitaminen en mineralen, maar in de maaltijd zelf zit nog maar weinig ‘leven’.
• Doe dagelijks Vitaliserende oefeningen, waarbij u veel verse zuurstof naar binnen haalt en afvalstoffen, zoals koolzuurgas, naar buiten ademt. In de verre oosten zijn ze er van overtuigd dat u met een inademing niet alleen zuurstof binnenkrijgt, maar ook bewust levensenergie opneemt uit de omgeving. Dit heeft bij hen verschillende namen. Ze noemen dit ‘Prana, Chi of Ki.’
• Plan regelmatig Herstelmomenten. Om weer nieuwe energie op te doen, is het niet alleen van levensbelang om voldoende te slapen. U zult ook overdag korte ‘microbreaks’ moeten inbouwen.
• Richt u op ‘Positieve Gedachten’. Wetenschappelijke onderzoeken bewijzen iedere keer dat de vitaliteit van uw immuunsysteem wordt beïnvloed door uw manier van denken. Negatieve gedachten en psychische spanning veroorzaken een verhoging van de hoeveelheid stresshormonen in uw lichaam.
• Maak tijd voor ‘Ondersteunende sociale contacten’. Goede vrienden, betrokken familieleden of gewaardeerde collega’s geven u de gelegenheid om emoties te delen. Daarnaast kunnen ze u inspireren, bevestigen en waarderen.
• Zorg dat u altijd een doel heeft. Zinvol leven is de grootste kracht voor veel vitaliteit. Als u vol enthousiasme en bezieling uw leven invulling kunt geven, dan bent u niet te stuiten. Dit doel kan voor iedereen anders zijn. Het heeft vooral te maken met het volledig kunnen benutten van uw talenten.

sonnevelt opleidingen

Wellicht dat u van nature al één of meerdere van de bovenstaande factoren toepast in uw leven. Dan bent u op de goede weg. Een duurzame gezonde levensstijl is voor iedereen mogelijk.
Om vitaal jong te blijven dient u echter iedere dag opnieuw bewuste keuzes te maken. Dit kunt u zelf doen, maar u heeft ook de mogelijkheid om te leren hoe u anderen kunt helpen bij het vinden van een gezonde levensstijl. Dit heeft een dubbel voordeel, want bijdragen aan het welzijn van anderen is een bewezen levensverlengende factor voor uzelf, maar ook voor de mensen in uw omgeving.

Sonnevelt opleidingen

www.sonneveltopleidingen.nl/docent/albert-sonnevelt

www.sonneveltopleidingen.nl/opleidingen/vitaliteitscoach

www.sonneveltopleidingen.nl

Toon de 1 reacties
  1. Lizzie schreef:

    precies zo leef ik of probeer ik te leven, want het is niet eenvoudig zinvol te leven als je de buitenwereld niet meer in kunt. Vanwege te veel kunstmatige elektromagnetische velden. Overal komt wifi. Gratis zelfs, in veel winkels. Stadswifi. De uitrol van LTE is bezig, noodzakelijk omdat we allemaal internet op onze mobiel willen. (Iphone). de mensen die hier ziek van worden kunnen geen kant meer op. Vluchten is het enige. Ook ik. Moeilijk om dan je rust en positiviteit te bewaren……

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gezonder en duurzamer leven?


Wij maken het jou gemakkelijker om bewuste en gezonde keuzes te maken. Wil jij ook onze handigste tips, gezonde recepten en beste aanbiedingen in je inbox?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

U bent succesvol aangemeld.