Win een baan in Ghana met World of Difference

Inschrijving geopend voor achtste editie World of Difference!

Vodafone Foundation betaalt jaarsalaris en onkostenvergoeding.


De Vodafone Foundation start vanaf deze week de inschrijvingsperiode voor de achtste editie van het World of Difference programma. Via dit programma kunnen vier mensen zich een jaar lang fulltime inzetten voor een project waarmee zij een wereld van verschil kunnen maken. Het project voor komend jaar richt zich samen met goedendoelenorganisaties IICD en dance4life op het ontwikkelen van een informatiesysteem via mobiele technologie om jongeren in Noord-Ghana voor te lichten over seks en gezondheid. Geïnteresseerden in een baan kunnen zich vóór 1 november opgeven via WorldofDifference.nl.

“Met de opkomst van de mobiele telefoon in Afrika wordt het gemakkelijker om jongeren doelgerichter voor te lichten”, zegt Danielle Puma, directeur van de Vodafone Foundation. ”Via de mobiele telefoon willen we jongeren in Noord-Ghana door middel van quizzen, sms’jes en een encyclopedie informeren over zogenaamde life planning skills, zodat ze beter en bewuster gaan nadenken over gezondheid en seks.”

worldofdifference

Winnaars World of Difference gaan 5000 jongeren voorlichten
In een projectteam maken de vier uiteindelijke winnaars een mobiele applicatie om 5000 jongeren in afgelegen gebieden in Noord-Ghana voor te lichten over hiv/aids, soa’s en zwangerschappen. Het projectteam bestaat uit: vier mensen: een social media specialist, een IT-specialist, een marketingcommunicatiespecialist en een communityspecialist.

Het project bevindt zich in Noord-Ghana, waar een derde van de bevolking onder de armoedegrens leeft. Net als in veel buurlanden vormen tienerzwangerschappen, soa’s en hiv hier een groot probleem. Meer dan 20 procent van de tienermeisjes in Noord-Ghana is zwanger of heeft al een kind. Waar het vooral aan schort, is een gebrek aan de juiste informatie en kennis over seks en gezondheid.

Inschrijven World of Difference
Kandidaten kunnen zich opgegeven via WorldofDifference.nl. De inschrijvingsperiode start op 17 september en loopt tot en met 31 oktober 2012.
De jury selecteert voor iedere baan drie finalisten. Daarnaast kunnen deelnemers ook een finaleplaats winnen door de meeste stemmen te werven via Facebook. Op 12 november worden de finalisten bekendgemaakt. Daarna voeren de finalisten op 23 november een sollicitatiegesprek met de jury. Aan het einde van de dag maakt de jury de vier winnaars bekend.

Meer informatie over het project is beschikbaar via WorldofDifference.nl of via dit filmpje:
Over de Vodafone Foundation
De stichting Vodafone Netherlands Foundation is in 2002 opgericht om op onafhankelijke wijze invulling te geven aan ondersteuning van sociaal-maatschappelijke projecten. Doel is om met mobiele communicatietechnologie oplossingen te bieden voor maatschappelijke vraagstukken op het gebied van welzijn en gezondheid. Daarnaast organiseert de foundation diverse vrijwilligersactiviteiten voor medewerkers. Meer informatie hier

Over IICD
Het International Institute for Communication and Development (IICD) helpt mensen in ontwikkelingslanden met Informatie en Communicatie Technologie (ICT). IICD zorgt dat de juiste informatie op een efficiënte manier terecht komt bij onder andere moeders, patiënten, boeren, leerlingen, leraren en jonge ondernemers. Hiermee verandert en redt IICD samen met haar lokale partners de levens van miljoenen mensen. Meer informatie hier.

Over dance4life
dance4life geeft jongeren de juiste informatie over seks, hiv en aids en leert hen vaardigheden, zodat zij weten hoe ze zichzelf kunnen beschermen. Bovendien inspireert dance4life jongeren om zélf in actie te komen en de verspreiding van hiv en aids wereldwijd terug te dringen. Het Nederlandse initiatief vindt inmiddels plaats in bijna 30 landen verspreid over 5 continenten. Meer informatie hier.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *