World Peace is Possible


Geloof in Wereldvrede. World Peace Is Possible!

World Peace Is Possible draagt de overtuiging uit dat wereldvrede mogelijk is door het logo wereldwijd te verspreiden en daarmee de mensheid op de mogelijkheid van wereldvrede te wijzen en initiatieven te bevorderen om de wereldvrede te realiseren. 02-02-2002 is World Peace Is Possible opgericht door Rients Ritskes en een aantal goede vrienden van hem.

Hoe het allemaal is begonnen
Rients Ritskes, de oprichter van World Peace Is Possible is een zenmeester. Hij mediteert veel en hij was voor een jaar in Japan om te mediteren. Rients wilde geïnspireerd worden om iets te doen voor Wereldvrede. Na ongeveer vijf jaar van meditatie kreeg hij het antwoord! In de lucht zag hij in een visioen met de woorden: ‘World Peace Is Possible’. Toen is het allemaal begonnen, vanaf dat moment zijn hij en een paar vrienden van hem die ook geloven in Wereldvrede de slogan ‘World Peace Is Possible’ gaan verspreiden.
world peace is possible

© mercis bv

Dick Bruna
Speciaal voor World Peace Is Possible, heeft de beroemde kunstenaar Dick Bruna een logo ontworpen, waarin een vredesduif het hart van de slogan vormt. Een duidelijk herkenbaar beeld, wanneer je deze Vredesduif een keer hebt gezien, zul je deze mooie afbeelding niet meer vergeten!

Nog dit jaar zal een originele zeefdruk van Dick Bruna, de World Peace Is Possible duif in het dick bruna huis (onderdeel van het Centraal Museum) worden opgenomen in de collectie.

Marja Kerkhof, de directeur van mercis bv, is als adviseur van het WPIP team veel betrokken bij World Peace Is Possible en steunt de stichting met veel projecten.


Janny Smits

Foto: Cristel Brouwer

Vrijwilligers
World Peace Is Possible telt een vrijwilligers team van 20 leden waaronder de vier Ambassadeurs Charly Lownoise (Ramon Roelofs), Harry Loco, Geoffy G., Kimicoh en fanatiekste vrijwilligster Janny Smits.

Al ruim 4 jaar zet vrijwilligster Janny Smits (Artistiek & Creatief Adviseur) zich in voor World Peace Is Possible. Ze is begonnen met het ronddelen van de kaartjes, maar daarna heeft ze veel grote projecten aangepakt, o.a. een single voor World Peace Is Possible gerealiseerd in 2010 m.m.v. 3 leden van de band Kayak e.a. Naar aanleiding van haar oproep op Facebook komen er vanuit de hele wereld foto’s binnen van mensen met het World Peace Is Possible logo. Meer dan 150 bekende Nederlanders staan op de foto in het World Peace Is Possible T-shirt o.a. Youp van ’t Hek, Ellen ten Damme, Kathleen Ferrier, Gerard Ekdom, Sandra Reemer, Anneke van Giersbergen, Van Velzen en Froukje de Both. En minstens 10 BN’ers zijn in het shirt op TV geweest, Jan Rot was onlangs nog te zien in het shirt bij de kennis-quiz ‘De Slimste Mens’.
Het vrijwilligerswerk (een uit de hand gelopen hobby, zelfs een passie) geeft Janny een goed gevoel om mee bezig te zijn, iets om trots op te mogen zijn. Ze vindt het heel mooi om te zien hoe een groot aantal mensen met wie ze over World Peace Is Possible praat zich eveneens hiervoor gaan inzetten en meedenken. Haar creativiteit kan ze hierin helemaal kwijt. Het is een uitdaging steeds nieuwe acties te bedenken die World Peace Is Possible nog meer bekendheid geven en vrede dichterbij zal brengen!
De belangrijkste mijlpalen die Janny wil bereiken is natuurlijk Wereldvrede. Maar ook dat iedereen over de hele wereld zich bewust is van het feit dat Wereldvrede mogelijk is. En als iemand tegen een ander zegt ‘World Peace’ dat deze persoon meteen de aanvulling op deze zin geeft: ‘Is Possible’! www.facebook.com/janny.smits

Charly Lownoise, Ambassadeur World Peace Is Possible
Ramon Rollfs of Roelofs beter bekend als Charly Lownoise, heeft sinds zijn Ambassadeur-schap veel over de missie World Peace Is Possible gepraat. Vorig jaar heeft hij samen met Ilco van der Linde van MasterPeace een toespraak gehouden op de Dag van de Vrede in Utrecht.

Met Pinksteren heeft Ramon gesproken tijdens een Wake-Up for Peace in Oisterwijk. Hij geeft les in zen meditatie en heeft daar ook een geleide meditatie verzorgd.

Tijdens zijn maandelijkse optredens met Mental Theo (Theo Nabuurs) draagt hij regelmatig een shirtje met het World Peace Is Possible logo. Beelden en symbolen kunnen een heel krachtige uitstraling hebben.


Janny, Geoffy G en Rozanne

Foto: Cristel Brouwer

Geoffy G., Ambassadeur World Peace Is Possible Nigeria

Theophilus Onyenaturuchi George, beter bekend als Geoffy G. is een geboren Nigeriaan, maar woont al ruim 20 jaar in Nederland. Hij is een reggae/hiphop artiest en is begonnen met rappen samen met zijn schoolvrienden Willem en Twan. Deze twee zouden later Nederlands bekende rap duo The Opposites worden. Hij is een echte socialist en actief voor wereld vrede. Het motto van Geoffy G. is: “Keep doing what you’re doing. Help others spread Love in life. Maintain Yourself”.

Harry Loco, Ambassadeur World Peace Is Possible
Hoe zou het zijn om in Liefde te leven in jezelf en met alles en iedereen?
Deze gedachten klinkt ons allen bekend in de oren en is een wens die iedereen diep van binnen deelt….

We kunnen allemaal het woord LOVE uitspreken, we weten allemaal hoe het voelt wanneer we durven te dromen over een Wereld van Liefde. Het nummer Love Love Love van Ambassadeur Harry Loco is meer dan woorden het is een boodschap aan Iedereen dat we Liefde Zijn.
Niet alleen door te luisteren naar de woorden of ze te voelen en mee te dragen in ons hart, maar ook door het uit te dragen op onze eigen manier.

Kimicoh, Internationale Ambassadeur World Peace Is Possible

Toen Kimicoh jonger was heeft hij een spirituele zoektocht rond de wereld gemaakt om de verschillende culturen te bestuderen en hiermee ervaringen op te doen. Hij vindt het een grote eer wereldvrede te vertegenwoordigen. Het is altijd zijn droom geweest om de wereld samen te brengen in Harmonie en Liefde. Ongeacht ras, geloof, religie, geslacht, rijkdom of armoede. Wij zijn één in dit Universum en met de genade van God laat er vrede zijn!

Release Single ‘Just Believe, World Peace Is Possible’

Op 21-09-2012, Dag van de Vrede, was de release van de nieuwe single en clip ‘Just Believe, World Peace Is Possible door Kimicoh & The Defending Champions voor World Peace Is Possible.
Deze digitale single werd opgenomen door Kimicoh & The Defending Champions bij Homefront studio’s in New Jersey, USA. De Internationale Ambassadeur van World Peace Is Possible, Kimicoh blijft mensen inspireren om een wereld te gaan creëren met Vrede voor iedereen. In de clip zijn foto’s uit de bibliotheek van World Peace is Possible te zien en tonen mensen van over de hele wereld met een gemeenschappelijk belang: Wereldvrede.

Samenwerkende Partners
World Peace Is Possible heeft nu 40 Samenwerkende Partners, waaronder MasterPeace, Vrede van Utrecht, IKV Pax Christi, De Betere Wereld en Bruno Press.
Het schoenmerk This Is Nat-2 heeft een Duitse herkomst, waarvan het sneakermodel Stack 4-in-1 zich meervoudig heeft bewezen als ‘design-award-winning’ product. This Is Nat-2 & World Peace Is Possible zijn Samenwerkende Partners en dit heeft al tot heel veel wederzijdse promotie gezorgd en dankzij This Is Nat-2 zijn veel BN’ers, o.a. Fajah, Jandino Asporaat en Jasmine Sendar in het WPIP shirt op de foto gegaan.
Op 11 september 2012 sluit ook fotomodel Maria Tailor zich aan bij het rijtje BN’ers die World Peace Is Possible supporten.
Maria is bekend van het RTL 5 programma ‘Modemeisjes met een Missie’. Vanaf nu zal zij de boodschap ‘World Peace Is Possible’ verspreiden!

Oermoeder

Hanneke en Michel Koeman van Oermoeder staan regelmatig met hun zeep en andere natuurzuivere producten op de festivals en markten in Nederland. Hier verspreiden zij als vrijwilligers de World Peace Is Possible kaarten en de vredesboodschap en maken veel foto’s van hun acties.
21 september 2011 werd er een digitaal vredesmonument bedacht voor World Peace Is Possible. The Peace Connection. Dit is een digitaal vredesmonument dat opgebouwd wordt uit foto’s van mensen die geloven in wereldvrede en dit uit willen dragen. Doe ook mee gewoon een foto toevoegen en deel het met je sociale netwerk.
www.thepeaceconnection.org

World Peace is Possible Kerstactie
Stichting World Peace is Possible roept iedereen op aan de Kerstactie mee te doen. Je kunt een gratis setje kaarten met het World is Possible logo (ontwerp Dick Bruna) bestellen (men betaalt alleen de verzendkosten) op de World Peace Is Possible website.

Het is de bedoeling dat zo veel mogelijk mensen met Kerst de World Peace Is Possible kaart als Kerstkaart gaan versturen, en dus gaan ontvangen!

Wil je de stichting op een andere manier steunen bijvoorbeeld door een T shirt of andere leuke artikelen te kopen of donateur te worden, kijk dan ook op www.wpip.nl

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *