Yes-R ambassadeur van Save the Children


Kinderrechtenorganisatie Save the Children is een belangrijke ambassadeur rijker.

Rapper, presentator en acteur Yes-R (26). Bij het grote publiek is hij vooral bekend als presentator van het programma ‘The Next Pop Talent’, ‘Gek op jou’ en talloze hits.

Yes-R: “Het speelde al een tijdje door mijn hoofd om me in te zetten voor een organisatie gericht op kinderen. Ik heb zelf een zoontje van vier jaar en realiseer me heel goed dat hij een bevoorrecht leven leidt. Toen ik het filmpje van Save the Children zag over het ondervoede meisje Firdaoussi uit Niger, vielen de puzzelstukjes op zijn plaats. Voor deze organisatie wil ik me graag inzetten. Kinderen hebben recht op een gezond leven, op een toekomst en vooral op een kans hun dromen waar te maken. Ook daar zag ik een duidelijke overeenkomst met mijn eigen leven. Ik heb de kans gekregen en heb al mijn dromen waar kunnen maken. Die kans gun ik iedereen.”

Yes-R ambassadeur van Save the Children

Van 14 tot 18 oktober bezocht Yes-R een aantal projecten van Save the Cildren in Oeganda. “Ik ben diep onder de indruk van het werk van Save The Children en de kracht van de kinderen. Alleen, niemand kan ontkennen dat er nog veel nodig is. Ik voel me bevoorrecht dat ik kan bijdragen aan de toekomst van deze kids”, aldus Yes-R.

“Tijdens deze reis is er ook filmmateriaal gedraaid voor ‘Wek de Wereld’, ons nieuwe lespakket over kinderrechten,”, aldus adjunct-directeur Robert-Jan Vermeulen van Save the Children. “We hebben een indrukkende reis achter de rug en gaan samen met Yes-R kijken hoe we de kinderrechten, zoals die zijn verwoord in het Verdrag voor de Rechten van het Kind van de Verenigde Naties, onder de aandacht kunnen brengen en de situatie van kinderen kunnen verbeteren.”Yes-R ambassadeur van Save the Childeren

Save the Children
Save the Children is werelds grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie. Met ruim 14.000 lokaal opgeleide hulpverleners is zij actief in meer dan 120 landen. Save the Children redt kinderlevens, vecht voor hun rechten en helpt kinderen groeien door medische zorg, kwalitatief goed onderwijs en het realiseren van betere leefomstandigheden.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *