Zonnepanelen? Doe nu de daktest

Is uw dak geschikt?

Vraagt u zich af of uw dak geschikt is voor zonnepanelen? Moet het dak op het zuiden gericht staan, of twijfelt u over de grootte van uw dak? Natuur & Milieu neemt graag al uw vragen en onzekerheden weg met deze korte en eenvoudige daktest waarmee u binnen drie stappen weet of uw dak groen licht krijgt.

In onze daktest berekenen wij meteen hoeveel energie de zonnepanelen opwekken in kWh en euro’s. Interessant voor ons milieu en voor uw eigen portemonnee!

daktest zonnepanelen

Schuine en platte daken
Zonnepanelen kunnen op schuine en platte daken worden geïnstalleerd, zolang de dakconstructie sterk genoeg is om de zonnepanelen te kunnen dragen. Toch zijn er uitzonderingen: rieten daken lenen zich bijvoorbeeld niet goed voor zonnepanelen. Ook als uw dak asbest bevat loopt u tegen problemen aan, of als u een plat dak heeft waarbij zachte isolatie is gebruikt als dakbedekking.

Op het zuiden gericht?
Hoe meer zonlicht op uw panelen valt, hoe hoger de opbrengst. Een dak op het zuiden is ideaal, maar op het oosten of westen is vaak ook mogelijk. Daken op het noorden of daken met schaduw zijn niet zo geschikt.

daktest zonnepanelen

Vragen?

Heeft u na het maken van onze test nog vragen? Lees hier dan meer over Zon Zoekt Dak, de prijzen en de aanmeldprocedure.

Lees ook:
Interview met Zon zoekt dak
Explosieve groei aantal zonnepanelen
Gewoon doen nu! Zon zoekt dak
Wek uw eigen zonne-energie

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *