Alinker, blij dat je er bent!

alinker-uitvinding-ondersteuning-ziek-bewegingapparaat-comfortabel-langdurig-geel

Het verhaal van Bianca over haar ervaring met het "bewegingsapparaat"

Het toeval wilde dat ze eind juni beiden hun verjaardag vierden. Reden voor Bianca om zichzelf en haar vriendin op een dagje Ekotownfestival in Amsterdam te trakteren. Een festival waarbij je omringd werd met verantwoorde voeding en comfortabele en duurzame producten die passen binnen hun eigen manier van leven.

Bianca werd de gehele dag ondersteund door haar rollator. Zelden is van tevoren duidelijk of er genoeg rust- of leunplekken zijn om even bij te tanken of tegen aan te hangen. En met een rollator kun je zitten of leunen wanneer het nodig is.

Multiple Sclerose (MS)
Ruim 3 jaar geleden werd bij Bianca na een langdurige zoektocht door de medische wereld de diagnose Multiple Sclerose (MS) gesteld. Door haar ziekte heeft ze moeite met bewegen, ervaart pijnen in haar lichaam en is ze overmatig vermoeid.

Tot voor kort dacht men dat Multiple Sclerose (MS) een spierziekte is, hoewel het zeker verlamming van spieren tot gevolg kan hebben, maar is er nog geen exacte oorzaak bekend van deze aandoening van het centrale zenuwstelsel, noch bestaat er een geneesmiddel. Na uitgebreid onderzoek is gebleken dat er zich bij patiënten met de aandoening meerdere sclerotische haarden in de hersenen bevinden, die als het ware opvlammen uit aanwezig littekenweefsel, zodra het beschermende omhulsel van de zenuwbanen wordt afgebroken. Stelselmatig ontstaan hierdoor kortsluitingen.

Op het Ekotownfestival liepen Bianca en haar vriendin aan tegen twee andere dames die over het terrein continu rondjes aan het rijden en lopen waren met een geel “bewegingsapparaat”. Bianca en haar vriendin voerden een gesprek met de dames, nieuwsgierig als ze waren naar de herkomst en multifunctionaliteit van de Alinker. Bianca mocht het uitproberen en zwichtte er meteen voor. Dit was toch veel stoerder dan haar rollator waarbij mensen haar zo vaak zielig aankeken met een blik van “arme vrouw, wat zal haar mankeren?”.

alinker-uitvinding-ondersteuning-ziek-bewegingapparaat-comfortabel-langdurig-geel-loopfiets

Het juiste moment
Er werd een visitekaartje overhandigd dat door de zomervakantie op de plank kwam te liggen, want de twee kinderen van Bianca (Anna van 6 en Harrie van 5) gingen voor. En toen de vakantie voorbij was, vond Bianca het kaartje weer en dacht ze: ‘nu ben ik aan de beurt’.

De Alinker bleek inmiddels via Oneplanetcrowd in de openbaarheid van het grote publiek te zijn gekomen en Bianca schafte via Earlybirds een Alinker aan. De tweede Alinker die ze er bij kreeg als ze meedeed aan uitgebreide tests, wil ze schenken aan de 19 jarige Jeffrey bij wie een jaar geleden ook de diagnose MS was gesteld.

Uitdaging
Dit jaar wilde Bianca de Bredase singelloop overslaan, de afstand, weer met rollator, stond haar tegen en hoewel het hier om de familieloop ging, schonk ze er geen aandacht aan. Tot haar dochter riep: “Mam, dan ga je toch op je Alinker!”.

Van het een kwam het ander en liep Bianca dit jaar samen met haar twee kinderen de Bredase Singelloop op een Alinker en hoefde zij ditmaal niets voort te duwen. De Alinker ondersteunde haar vanuit een fysiek oogpunt en ook in het gelijkwaardig deelnemen aan de maatschappij!

alinker-uitvinding-ondersteuning-ziek-bewegingapparaat-comfortabel-langdurig-geel-loopfiets

Meer weten over de Alinker?

Lees ook:
Ikkominactie: voor Dier en Natuur
Geef je kind een teddybeer (Mail&Win!)

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *