Anouk vertelt: Een boodschap van hoop

Het derde boek van
Lorna Byrne
.

“Deze ruimte zit vol met engelen,” zei Byrne eind september op het Happinez-festival in Groenekan. Ik keek om me heen maar zag niets. Helaas. Wel zag ik tientallen geïnteresseerden die smachtend zaten te wachten op het moment dat Byrne over haar nieuwe boek zou praten. Deze schrijfster is namelijk hot, erg hot, in spiritueel boekenland.

Eigenlijk was ik wel een beetje jaloers op Byrne. Wat nou als je 24 uur per dag 365 dagen per jaar, liefdevolle wezens om je heen zou voelen en zien? Dan zou je je toch altijd gedragen voelen en vol liefde en mededogen zijn? Sterker nog, wat nou als we ze allemaal zouden kunnen zien? Wezens vol liefde en licht die ons het goede voorbeeld geven. Hoe we liefdevol met elkaar en de aarde om moeten gaan. Dat zou de wereld toch een mooiere plek maken?

Gelukkig schrijft de Ierse schrijfster zo levendig haar ervaringen op in haar boeken, dat je die liefde bijna door de verhalen heen voelt. De vrouw die van kinds af aan al met engelen praat, speelt, naar ze luistert, met ze bidt, heeft waarschijnlijk daarom over de hele wereld miljoenen exemplaren gekocht vaan haar vorige boeken ‘Engelen in mijn haar’ en ‘Hoog in de hemel’. De boeken waren niet, zoals veel andere boeken over engelen, methodes om zelf in contact te komen met je engel. Nee, deze boeken beschrijven het leven van Byrne. Op een pure, eerlijke, bijna kinderlijke manier lees je over al haar ervaringen met de engelen. En dat zijn er heel wat.

Het derde nieuwe boek van Byrne ‘Een boodschap van hoop’ verloopt iets anders. Het gaat niet meer volledig over Byrnes’ ervaringen, het gaat vooral ook over de ervaringen van andere mensen, waar de schrijfster als toeschouwer bij was. En over de grote problemen waar de mensheid nu mee wordt geconfronteerd.
Daarnaast spoort ze in dit boek haar lezer meer aan om met de engelen te communiceren. Want ook al hoor en ervaar jij hen niet, de engelen zouden jou wel altijd en overal horen. Ben je, je sleutels kwijt? Zoek je een nieuwe baan? Is er een goede vriend ziek? Praat tegen deze wezens en je wordt volgens Byrne altijd op een of andere manier geholpen. En jij niet alleen want alle mensen waar je voor bidt, krijgen hulp van de engelen.
Dat laatste luchtte mij op. De wereld een mooiere plek maken, is een nobel streven, maar sommige problemen zijn te groot of te ver weg om vanuit Nederland op te lossen. Machteloosheid is bij veel mensen het resultaat. Byrne laat weten dat je bij dat soort problemen altijd een schietgebedje kan doen en dat er dan engelen zijn die het horen.

Ik roep ze nu overal voor aan, voor een vriendin die door een moeilijke tijd gaat, voor de kinderen in Syrië, voor moeder aarde, eigenlijk bij bijna alle problemen waar ik zelf fysiek niets kan doen. Of het helpt? Ik denk het wel. Maar wetenschappelijk bewijs heb ik er niet voor.
Maar mijn moeder zei altijd; baadt het niet, dan schaadt het niet. Daarom alleen al moeten we Byrne en de engelen het voordeel van de twijfel krijgen. Want stel nou dat we met een aantal schietgebedjes de wereld een mooiere plek kunnen maken? Dat de engelen door onze gebeden gaan meehelpen om de talloze problemen op te lossen? Daar kan toch niemand tegen zijn?
Dus ik zou zeggen, lees dit boek en hef vervolgens je handen naar boven. Wie weet, kunnen we wonderen verrichten.
Byrne geeft een aantal gebeden mee in het boek die je tot de engelen kunt richten. Hier volgt het gebed van de helende engelen dat van God naar de aarde is gebracht door de Aartsengel Michaël.

Laat, o Helende Engelen
uw hemelse heerscharen
neerdalen op mij
en op al mijn dierbaren.
Laat me de straal van uw
Helende Engelen op me voelen,
het licht van uw Helende Handen.
Ik zal uw Heling laten beginnen
zoals God het toestaat.
Amen.’

PRIJS: € 19,95
Uitgeverij: boekerij
ISBN: 9789022563663

Recensie door Anouk Kragtwijk

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *