Beauty Kitchen – plantaardig en duurzaam

De vraag naar groene beautyproducten wordt steeds groter. Het aantal consumenten dat bewust wil consumeren, groeit, en dat heeft gevolgen voor de cosmeticamarkt. Een merk dat hier al jaren mee bezig is, is Beauty Kitchen, dat vijf jaar geleden in Schotland werd opgericht. Beauty Kitchen ontwikkelt duurzame schoonheidsproducten waarbij gebruik wordt gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten.

“It’s all about Beauty! Our goal is to get more people using 100% natural products, not just because they feel like they should, but because they really work! ”, aldus Jo Chidley, oprichtster van Beauty Kitchen.

Lees ook: Duurzame beauty

Vier maal vegan

Voor wie het een grote stap is om ineens over te stappen op 100% natuurlijke producten zijn er nu Beauty Kitchen sets verkrijgbaar met mini’s om uit te proberen. Natuurlijk, effectief en 100% vegan. De Fantastic Four set bevat vier kleine potjes met daarin: Abyssinian Oil Moisturiser, Free From Wonder Balm, Seahorse Plankton 5 Minute Miracle Mask en Seahorse Plankton BB Cream. De minipotjes zijn gePREcycled ofwel gered van de afvalberg. Beauty Kitchen koopt deze op van fabrikanten die ‘last minute’ voor een andere verpakking kiezen. Als ze leeg zijn, kun je ze na het reinigen gewoon hergebruiken.

Abyssinian Oil Moisturiser

Abyssinian Oil is een superingrediënt dat de strijd aangaat met huidveroudering en – schade door milieuvervuiling. De olie bevat hoge concentraties Omega 9 vetzuren en heeft een samenstelling die sprekend lijkt op het natuurlijke huidvet (sebum). Het trekt in no-time in en zorgt direct dat je huid beschermd is tegen vochtverlies. Ook je huidstructuur en teint knappen zienderogen op.

Lief voor de paneet

Abyssinian Oil is niet alleen lief voor de huid, maar ook voor de planeet. De 100% natuurlijke olie wordt geoogst uit Crambe Abyssinica die duurzaam in Kent (GB) wordt geteeld. De plant produceert een wolk van witte bloemetjes waar bijen dol op zijn. De bolletjes die na de bloei ontstaan zitten boordevol gezonde en huidvriendelijke oliën. Een plant om van te houden!

Free From Wonder Balm

Waar je ook bent, wanneer je maar wilt, wonderbalm it! Free From Wonder Balm is een veganistische multi-purpose balsem waarmee je je lippen verzorgt en droge plekjes op je huid direct verzacht. De balm bevat geen bijenwas en is dus ook geschikt voor veganisten.

Seahorse Plankton 5 Minute Miracle Mask

Het 100% natuurlijke, 5 Minute Miracle Mask, bevat biologisch gekweekte microalgen die de huid detoxen en diep reinigen. Daarnaast zorgt het masker ervoor dat de huid van je gezicht, hals en decolleté direct steviger wordt. Voor een stralende huid en een frisse uitstraling in vijf minuten!

Seahorse Plankton BB Cream

Deze Beauty Boosting BB cream bevat 100% natuurlijke, biologisch gekweekte microalgen, mica en plantenextracten die imperfecties op een natuurlijke manier vervagen en de huid een egale teint geven. De cream stimuleert tevens de aanmaak van collageen. Heerlijk als egaliserende dagcrème of als basis voor je make-up. Geschikt voor verschillende huidtinten! Sustainable Beauty Celebrations – Consumentenadviesprijs 4 pack: €11,50 Verkrijgbaar via hollandandbarrett.nl

B-Corp

Beauty Kitchen is één van de eerste cosmeticabedrijven ter wereld die is een B-Corp Certified Corporation heeft verworven. Dat betekent dat Beauty Kitchen zaken doet met het hart op de juiste plaats en de veranderingen verwezenlijkt die het merk noodzakelijk vindt voor de wereld en de cosmetica-industrie. Beauty Kitchen is een bedrijf is dat zijn mensen op de eerste plaats zet en zowel op het gebied van productie als op het gebied van winst nastreeft het goede te doen.

Lees meer:
Vegan verzorging voor je lippen
BoHo biologische make-up: Green style, Happy life en een Lucky planet

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *