Bedaffair opent een nieuwe fase in natuurlijk slapen

bedaffair

Weet jij waar je op slaapt?

Houten binnenveringsmatrassen? Het bestaat… en nu exclusief verkrijgbaar bij Bedaffair. Na 10 jaar innovatie, onderzoek en ontwikkeling introduceert het Amsterdamse bedrijf exclusief de nieuwste generatie handgemaakte boxspring en matrassen van VitalWOOD.

Een nogal revolutionaire -dat durven wij toch wel te zeggen- collectie matrassen en slaapsystemen voor iedereen die natuurlijk, metaalvrij èn comfortabel wil slapen. Dit alles dankzij de houten vering. De VitalWOOD matrassen met houten binnenvering wonnen de Interior Innovation Award in 2011 direct bij introductie.

Natuurlijk en gifvrij slapen, zó gezond!
Al enige jaren is er een duidelijke trend rond het slapen op natuurlijke materialen – duurzaamheid en milieuvriendelijkheid in de slaapkamer – De Betere Wereld schijft er al jaren over… Wat het slapen betreft zijn begrippen als ‘eco’ en ‘biologisch’ kernwaarden van Bedaffair, dat is gespecialiseerd in handgemaakte bedden en matrassen van uitsluitend natuurlijke materialen die praktisch allemaal biologisch gecertificeerd zijn. “Als voormalig authentiek ambachtelijk beddenmaker ken ik de techniek, de eigenschappen van de natuurlijke materialen en de kunst van goed en gezond slapen. Want dat is voor veel mensen een kunst en zoektocht an sich.”, vertelt Arend Vaders, eigenaar en directeur van Bedaffair. “De wereldwijd unieke houten veren vormen de basis van elke VitalWOOD matras. De veren zijn gemaakt van beukenhout, anatomisch gevormd en worden per stuk gemaakt. Beukenhouten veren geven precies hetzelfde comfort als een stalen veer. We willen het hoogst mogelijke slaapcomfort bieden op natuurlijke materialen. Metaalvrij. Hierin heeft de consument nog niet veel keus. Bedaffair heeft nu een oplossing.”

Matrassen met intelligente aanpassing in elke slaappositie
De VitalWOOD matrassen zijn handgemaakt van biologisch natuurlatex, kokos en beukenhouten veren. En verkrijgbaar in diverse hardheden. Welke slaaphouding iemand ook heeft, de VitalWOOD matras past zich aan de lichaamscontouren aan, elimineert drukpunten en geeft een gevoel van gewichtloosheid. De tijken van de matras, die eveneens uit de eigen productie komen zijn ademend, huidvriendelijk en natuurlijk. De bedden zijn TÜV- en Ökotex gecertificeerd zijn en vrij van uitwaseming van gifstoffen.

www.bedaffair.nl-vitalwood matras en boxspring

Houten veer getest op 120.000 bewegingen = 30 jaar slapen
Naast de bedden voelen en proberen kunnen consumenten ook de matras dwarsdoorsnedes van VitalWOOD in de winkel te Amsterdam bekijken. De houten veren zijn duidelijk zichtbaar diep in de kern van de materialen die de veer omhullen. De houten veer voelt licht in de hand, beweegt direct bij druk en blijft zeer stabiel en massief. De houten veer is getest en kan 120.000 bewegingen aan zonder enige vorm of veerkracht te verliezen. 120.000 bewegingen staat gelijk aan 30 jaar slapen. Veel metalen veersystemen zouden dit niet eens halen.

www.bedaffair.nl-VitalWOOD handgemaakte cradle bio boxspring en matras met houten veren

Consument kiest: stofkeuze en design worden volledig gepersonaliseerd
Naast het bieden van uitmuntend comfort heeft VitalWOOD ook veel aandacht besteed aan design en de afwerking van de bedden. De consument heeft keuze uit 8 verschillende hoofdborden in diverse stijlen van klassiek-minimalistisch tot modern design. Bovendien kunnen het hoofdbord en cradle bio-boxspring gestoffeerd worden in werkelijk àlle meubelstoffen. Bedaffair biedt keuze uit honderden meubelstoffen maar ook de consument kan zelf meubelstof aanleveren.

www.bedaffair.nl-Masterpiece matras biologisch natuurlatex met houten binnenvering VitalWOOD doorsnede

Prijs en verkrijgbaarheid
Bedaffair is exclusief dealer van de VitalWOOD matrassen en bedden. De VitalWOOD bedden starten bij een prijs vanaf € 995,- (1-persoons 90×200 cm en exclusief matras). De VitalWOOD matrassen starten bij € 2230,- (1-persoons 90×200 cm). Consumenten kunnen de VitalWOOD matrassen en bedden online bestellen via de webwinkel of de ruime showroom van Bedaffair bezoeken op Amsterdam-IJburg bij Woon-warenhuis Design020 aan de Pedro de Medinalaan 89-91. Voor meer informatie: 020 – 303 1179.

Over Bedaffair
Bedaffair is een zelfstandig Nederlands bedrijf met eigen ambachtelijke werkplaatsen in Nederland en Duitsland.  Bedaffair is lekker slapen voor een mooiere toekomst. Bij ons betekent goed voor jezelf zorgen ook meteen goed voor je omgeving zorgen. Want aan deze bedden en matrassen zit geen chemisch luchtje. Wij vinden dat het anders kan en moet. Daarom kiezen wij voor de meest beproefde, natuurlijke materialen. En zorgen voor een zo klein mogelijke voetafdruk.
20 Jaar geleden begonnen Arend en Marjolein Vaders met het ontwerpen en produceren van gerenommeerde Hollandse en nu ook Duitse comfortabele en verantwoorde bedden, is vanuit de overtuiging dat snel en goedkoop bedden produceren, ergens heel ver weg, een enorme negatieve impact heeft op je gezondheid en het milieu. Dat kan anders. We willen dat onze producten iets toevoegen: een gezond leven, een lange levensduur, hoge kwaliteit en toepasbaar op de circulaire economie.

www.bedaffair.nl-Masterpiece matras biologisch natuurlatex met houten binnenvering VitalWOOD

Weet waarop je slaapt
Heel veel mensen hebben geen idee waar ze precies op slapen. De meest verkochte matrassen zijn gemaakt van (koud)schuim, polyether of traagschuim. Dit bestaat uit chemische componenten, waarvan de grootste aardolie is. Om meerdere, voor de hand liggende redenen is dit niet gunstig voor het milieu. Bedaffair biedt een gezond en mooi alternatief, tegen eerlijke prijzen.
Bedaffair werkt samen met Nederlandse en Duitse ambachtsmensen, keuringsinstituten en gerenommeerde ontwerpers aan bedden met uitstekende ventilatie, ondersteuning en drukverlaging. Kennis van het slaapproces en van duurzame gifvrije materialen en technieken vormen de basis van het unieke Bedaffair comfort. Het vakmanschap, de toewijding en ervaring van de medewerkers staan borg voor duurzame kwaliteit en een hoge servicegraad.

Meer informatie vind je op de website van Bedaffair.
Meer over natuurlijk slapen:
> Eco designbedden, prijswinnend minimalisme van Bedaffair

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *