Blijf sportief met je kantoorbaan

Blijf sportief met je kantoorbaan

Vele medewerkers werken tegenwoordig vanuit een kantoor. De hele dag zitten ze op hun stoel en zijn ze bezig met het uitvoeren van verschillende werkzaamheden. We weten allemaal dat de hele dag zitten niet goed voor je is. We moeten namelijk iedere dag naar het kantoor om onze werkzaamheden te kunnen verrichten. Tegenwoordig hebben we moderne zit-sta bureaus, waardoor het werken iets gezonder wordt gemaakt; ontdek het aanbod. Daarnaast kan je ook op je stoel verschillende oefeningen tussendoor uitvoeren, zodat je gezond blijft. Doe dit gezamenlijk met het hele team en we ervaren allemaal plezier tijdens het doen van een aantal actieve oefeningen. Lees snel verder en ontdek de oefeningen voor jouw kantoor.

Een houten been

Een houten been zit ook vast en is gestrekt. Bij de oefening met het houten been, houd je één van de twee benen gestrekt. Dit been til je rustig op naar boven. Op het hoogste punt houd je het been vast in de lucht en vervolgens laat je het been weer rustig zakken. Deze oefening herhaal je een aantal keren en je traint beide benen. In de tussentijd raak je de ondergrond niet aan, maar zodra je bijna beneden bent, ga je weer rustig omhoog.

Rekken en strekken

Bij deze oefening zit je rechtop op je bureaustoel. Beide armen steek je omhoog de lucht in. De linkerhand pakt de rechter pols vast en trekt eraan. Het ziet eruit alsof je ieder moment van de duikplank kunt springen, maar dan wel met een afwijking naar de linkerkant. Bij deze oefening wordt de rechterzij van jouw lichaam gestretcht. De oefening kan je een aantal seconden vast houden en vervolgens kan je wisselen van arm. De oefening werkt exact hetzelfde, alleen leun je nu een beetje scheef naar de rechterkant.

Nekpijn

Nekpijn kan uiteindelijk ook nog leiden tot hoofdpijn. Het kan niet de bedoeling zijn dat je gedurende je werkdag pijn ervaart. Door het doen van een oefening kan je pijnklachten voorkomen. Plaats de palmen van je hand op je voorhoofd. Je duwt met je hand op je hoofd en duwt er vervolgens met je hoofd tegenin. De spieren in je nek worden op deze manier aan het werk gezet. Ondertussen kan je mailtjes bekijken of iets anders doorlezen.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *