COCO-MAT doneert Heart Pillow-kussens aan borstkankerpatiënten

In kader van Oktober Borstkankermaand

Het duurzame lifestyle merk COCO-MAT dat gespecialiseerd is in woon-en slaapproducten, doneert in oktober 2015 haar speciale hartvormige kussens (Heart Pillows) die het helingproces verbeteren bij vrouwen die een borstkankeroperatie hebben ondergaan. Voor elk hoofdkussen dat zij verkoopt, doneert COCO-MAT een Heart Pillow.
De Heart Pillow is een zacht hartvormig kussen, dat speciaal ontworpen is om de pijn te verlichten en de ongemakken van een borstoperatie dragelijker te maken. De hartvormige kussens worden in de eerste fase van de post-operatieve periode gegeven aan vrouwen die het kussen deels onder de oksel en op de plek van de geamputeerde borst kunnen dragen, om het helingsproces te versnellen.
De hartvormige kussens zijn gemaakt van restproducten uit COCO-MATs  productieprocessen en zijn uitsluitend van duurzaam natuurlijke materialen gemaakt. De hartvormige kussens zijn van 100% katoen en van puur wol gemaakt en zijn gemakkelijk te wassen. De kussens worden geleverd in katoenen COCO-MAT tassen.

coco-mat

 

Oktober: borstkankermaand; 1 verkocht Hoofdkussen = 1 Heart Pillow
Sinds 1 oktober 2014 steunt COCO-MAT het Heart Pillow Project. Voor elk verkocht hoofdkussen doneert COCO-MAT één Heart Pillow aan vrouwen die deze goed kunnen gebruiken.

Video:  OLVG en Erasmus & Sint Fransiscus Gasthuis nemen kussens in ontvangst

Daarbij zullen de COCO-MAT locaties in Amsterdam en in Rotterdam ‘Pillowmaking-workshops’ organiseren om meer aandacht rondom dit onderwerp te vragen, waarbij klanten zelf hun kussens kunnen maken in de winkel en de kussens voor een gereduceerde prijs kunnen kopen.

Deze actie loopt al vanaf 1 oktober 2014 in Amsterdam, Düsseldorf, Rotterdam, Milaan, Antwerpen en Parijs en zal voor twee weken plaatsvinden. Dit project dat sinds 2012 in Griekenland door COCO-MAT van start is gegaan, heeft al zo’n 2.500 hartvormige kussens opgeleverd voor donatie aan verschillende in kankergespecialiseerde ziekenhuizen en klinieken.

COCO-MAT Nederland doet de donatie in samenwerking met American Women Club Overseas (AWCO), een VN-geaccrediteerde organisatie Amerikaanse vrouwen) en zal de kussens schenken aan de oncologie afdelingen van het OLVG ziekenhuis in Amsterdam en aan het Erasmus & Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam.
Het Heart Pillow Project is een initiatief dat in 2001 is gestart in het Erlanger Medisch Center in Tennessee in de Verenigde Staten en sindsdien al in meer dan 50 steden en in achttien landen is uitgerold.

Over COCO-MAT
Het duurzame lifestyle merk is gespecialiseerd in woon en slaapproducten, en is in 1989 in Griekenland opgericht. COCO-MAT is vastbesloten de beste bedden ter wereld te vervaardigen op een zo duurzaam mogelijke manier voor de wereld. De producten zijn met de hand gemaakt van natuurlijke materialen uit duurzame bronnen; zoals kokosvezels, natuurlijk rubber, wol, katoen, zeegras, paardenhaar, zijde, linnen, hout en ganzendons. COCO-MAT is een erkend marktleider op het gebied van duurzaamheid en heeft in meer dan veertien verschillende landen winkels en levert haar producten aan consumenten en hotels wereldwijd. In de Benelux zijn er vier winkels gevestigd, namelijk in Rotterdam, Arnhem, Amsterdam en in Antwerpen.

www.coco-mat.nl

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *