Creëer een healthy lifestyle met een healthy mindset

Creëer een healthy lifestyle met een healthy mindset

Bij een bewuste en healthy lifestyle hoort ook een healthy mindset. Om te werken aan een gezonde mentale houding, is het stilstaan bij je eigen gedachtes en emoties van belang. Het gaat om denken, voelen en positief in het leven staan. Maar soms is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Sterker nog, in de huidige periode is dat steeds lastiger. Hoewel we nu beetje bij beetje steeds meer mogen, hebben veel mensen lange tijd eenzaam geleefd. Anderen hadden juist het gevoel altijd ‘aan’ te moeten staan. Het thuiswerken biedt voordelen, maar de scheidingslijn tussen werk en privé is wel dunner. Stress is dus steeds nadrukkelijker aanwezig. Om een healthy mindset te krijgen is het enorm belangrijk hieraan te gaan werken! Dat stelt onder andere het Microdosing Institute.

In dit artikel vind je een aantal tips om zelf aan een healthy mindset te gaan werken. Ervaar je echt burn-out klachten? Dan is het verstandig om hiervoor een therapeut in te schakelen.

Het blauwe licht opzij

De allereerste tip luidt: leg het blauwe licht zo nu en dan opzij. Uiteraard hebben de digitale ontwikkelingen voordelen. Mensen zijn beter bereikbaar, je kan 24/7 vinden wat je zoekt en we zijn niet gebonden aan één en dezelfde werkplek. Maar ieder voordeel heeft zijn nadeel. De maatschappelijke verwachting dat iedereen altijd bereikbaar moet zijn, levert ook stress op. Bij iedere melding die je ontvangt, wordt je brein getriggerd. Zo komt het niet meer aan rust toe en ga je stress ervaren. Daarnaast helpt het blauwe licht van laptop, smartphone of tv ook niet mee om in slaap te komen ’s avonds. Probeer daarom zo nu en dan het blauwe licht opzij te zetten. Zeker in de avond!

Start met mediteren

Sommigen vinden het zweverig, anderen zweren erbij. Toch kan het geen kwaad om eens meditatie te proberen. Het is een succesvolle methode om stress te verlagen en écht even je rust te pakken. Video’s, blogs, boeken en podcasts over meditatie, zorgen ervoor dat mediteren voor iedereen mogelijk wordt. Dus óók voor jou.

Ga bewegen

Soms is het goed om even niet met het hoofd bezig te zijn. Een fysieke activiteit helpt daarbij. Dat kan een echte sport zijn, maar ‘gewoon’ een rondje wandelen is ook prima! Het is belangrijk om na te gaan wat voor jou werkt. Als je geen motivatie hebt om te sporten, moet je dat ook vooral niet doen. Een gebrek aan motivatie zorgt namelijk juist voor stress. Probeer daarom diverse fysieke activiteiten uit, en kies hetgeen waar jij je hoofd het beste van kan leegmaken!

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *