De 7 beste tips waarmee afvallen wel lukt!

Dieet afvallen

In de wereld van diëten, goeroes, maaltijdvervangers, afslankpillen en beloftes is het tijd voor een frisse wind. Die bedoeld is om voor eens en altijd de vraag te beantwoorden, hoe kan je afvallen? Het is eerlijk gezegd veel makkelijker dan je denkt.

Het is belangrijk is het oog van de wervelwind te gaan staan, om alles even te laten rusten en naar de kern van het probleem te kijken. En dan kom je tot de conclusie dat er simpelweg verandering moet komen in je leven. Niet met diëten, maar door je leefstijl te verbeteren.

We gaan je in dit artikel 7 praktijkgerichte tips geven hoe je dit kan doen. Ze helpen je in de zoektocht naar een slanker lichaam, voor wanneer overgewicht je vijand is. En zal die ook vinden en gaan afvallen door ze goed op te volgen …ben je er al helemaal klaar voor om succes te hebben?

Volg deze 7 tips en start met afvallen

De onderstaande tips zijn bedoeld voor het grote plaatje, lees verder ook de zeer nuttige 7 tips in dit artikel die specifiek bedoeld zijn voor afvallen. Het gaat natuurlijk niet vanzelf en jij bent de motor achter het behalen van jouw doelen. Begin er gelijk mee zodat er geen tijd verloren gaat en je snel bent waar je wilt zijn …en hier ook in de toekomst van kan genieten.

1. Stop met spelen en start met doelgericht werken

Nu, ja letterlijk het moment waarop je dit artikel leest, is de tijd om te stoppen met spelen. Met spelen bedoelen we zo af en toe wat proberen qua eten, uitstellen, 1 keer in de week sporten. Natuurlijk is het goed iets te doen, maar je doet ze met de instelling jouw streefgewicht te bereiken. En daar ga je helaas niet of bijna onmogelijk komen zonder duidelijk plan van aanpak.

Begin dus met te knokken voor wat je wilt in jouw leven. Wil je een slanker lichaam en hier echt alles aan doen? Doe het dan ook en stop met halfbakken werk. Maak een duidelijk plan voor jezelf, vragen stellen mag. Stel niet alleen jezelf vragen over waar je over een week, maand jaar of jaren wilt zijn. Verdiep je ook in gereedschap dat je nodig hebt om jouw ideale lichaam te bouwen.

Vraag andere mensen die verstand van zaken hebben of je echt willen helpen wat hun ideeën zijn. Je kan ze allicht meenemen al dan niet bij heel goed advies opvolgen. We gaan je in dit artikel ook goede adviezen geven.

2. Pak het eerste je voeding aan

Begin bij je voeding die is toch zeker voor zo’n 70 tot 80 procent verantwoordelijk voor hoe je eruit ziet. Voeding speelt de hoofdrol in de film die “afvallen” heet. Bijrollen gaan o.a. naar meer lichaamsbeweging, sporten en seks. Probeer ook na alle drukke uurtjes lekker te ontspannen, hierdoor zal je veel gezonder zijn en idem gewicht behalen.

Wanneer we even specifiek naar voeding kijken is er 1 hele goede regel: eet en drink zo natuurlijk mogelijk! Eet veel groente (spinazie, sperziebonen, spruitjes, bloemkool, peultjes, prei, lof etc.), neem 1 of 2 stukken fruit per dag, eet (en drink) eiwitten en geniet van gezonde vetten. Volgranen producten mag ook met mate, zolang je maar echt niet overdrijft.

Neem geen snoep, chocolade, frisdranken, sappen uit pak of fles, koek of andere verpakte producten. Zelfs de “gezonde” producten uit pak kan je beter niet nemen of eerst omdraaien. Doe dat sowieso altijd om te kijken wat je nou eigenlijk consumeert.

3. Afvallen is minderen

Voor afvallen moet je altijd iets minderen, niet te denken aan calorieën tellen waar het vaak fout gaat. Probeer wel te achterhalen hoeveel calorieën je echt nodig hebt op een dag. En daar iets onder te gaan zitten om overgewicht te verbranden.

Ga niet extreem je calorieën verlagen maar doe dit kleinschalig. Het gaat erom dat je een negatieve energiebalans krijgt om gewicht te verliezen. Geleidelijk is beter dan te snel.

En teveel calorieën schrappen kan zelfs tot een averechts effect leiden, doe dat dus nooit!

4. Verhoog je activiteiten

Meer lichaamsbeweging, sporten en andere activiteiten laten je meer calorieën verbranden. Begin hier dus ook gelijk mee. Veel mensen die echt overgewicht hebben, krijgen dit waarschijnlijk te weinig …tijd om je leven om te gooien en hiermee te gaan starten. Ga bv. naar de sportschool en gooi alle schaamte van je af, nergens voor nodig!

5. Geef nooit op

Het belangrijkste misschien nog wel is nooit opgeven. Je hebt een missie en die heet afvallen, laat je dus niet uit het veld slaan. Met een beetje doorzettingsvermogen gaat het je 100% zeker lukken!

6. Stel duidelijk doelen voor jezelf

 Maak afspraken en stel doelen voor jezelf om er ook echt werk van te maken en ze gegarandeerd te behalen.

7. Volg geen dieet, maar de weg naar een gezonde leefstijl

En dan nog de laatste… stop met diëten en pas je leefstijl aan. Je hebt niks aan diëten, maar wel aan een goede en gezonde manier van leven. Verder zal je ook nooit meer hoeven te diëten.

Starten?

Je kan het beste gelijk beginnen, om er snel de vruchten van te plukken …ook in de toekomst. Kijk ook op verantwoord-afvallen.nl voor nog meer tips. We wensen je in ieder geval veel succes in je reis naar een slanker, gezonder en sterker lichaam en superveel gelukkiger leven!

Lees ook:

Afvallen met garcinia cambogia

Gepersonaliseerde voeding: de nieuwe gezondheidsrevolutie

Goed nieuws: slapen maakt je mooier

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *