Drie dingen die je nog niet wist over water en je gezondheid

Drie dingen die je nog niet wist over water en je gezondheid

Zonder water kun je niet leven. Niet voor niets wordt overal altijd gezegd dat voldoende water drinken de sleutel is voor een gezond lichaam. En water lijkt heel neutraal, maar zit bomvol allerlei mineralen. Neem bijvoorbeeld kalk. Wat betekent dat voor je gezondheid?

Water is goed voor lijf en leden

Je lichaam bestaat voor tweederde uit water. Dat betekent dat het belangrijk is dat je vochtbalans goed op orde is. Zo is voldoende water belangrijk voor een goede temperatuurregulatie van je lichaam, voor transport van voedings- en afvalstoffen en voor een goede hersenfunctie. Wist je bijvoorbeeld dat zelfs al lichte uitdroging je hersenen negatief beïnvloedt? Je merkt het bijvoorbeeld aan een minder humeur en slechtere concentratie.

Niet iedereen heeft evenveel water nodig

Hoeveel water je tot je neemt, verschilt erg per persoon. Dat is ook logisch, zo blijkt. Niet iedereen heeft gedurende de dag evenveel water nodig. Zo’n anderhalf liter vocht halen we al uit onze dagelijkse voeding. Daarnaast dien je je vochtinname aan te vullen, het liefst zoveel mogelijk met water. Kinderen hebben daar minder van nodig, maximaal een liter, volwassenen maar liefst 1,5 liter. Maar wist je dat ouderen (70+-ers) beter nog meer water kunnen drinken? Zo’n 1,7 liter per dag is een goede richtlijn.

Kalkvrij water is lekker en gezond

Gewoon kraanwater kan behoorlijk wat kalk bevatten. Dat proef en merk je. Bijvoorbeeld aan kalkaanslag op je glazen en je sanitair. Bij een waterontharder wordt er van een uniek filtersysteem gebruik gemaakt om twee stoffen uit je leidingwater te halen: calcium en magnesium. Dat betekent dat er ‘zacht water’ ontstaat. Veel mensen vinden dat bijvoorbeeld thee of koffie, maar ook limonade of een gewoon glas water beter smaakt. En wat beter smaakt, daar neem je meer van. Dat is weer positief voor je algehele fysieke gezondheid!

Een waterontharder kopen? Maak jouw keuze

Een waterontharder kopen, biedt dus verschillende voordelen voor je eigen gezondheid. Daarnaast voorkom je kalkaanslag, wat weer allemaal andere voordelen met zich meebrengt, zoals minder schoonmaakwerk, langere levensduur van apparaten, minder stroomverbruik en betere werking van schoonmaakmiddelen. Een waterontharder kopen loont daarom op verschillende gebieden.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *