Een onvergetelijke zomer met Urtizon

Met een 'schoon geweten' van de zon genieten

Misschien zit je nog middenin de lenteschoonmaak, maar ongetwijfeld zijn velen van jullie al druk bezig met voorbereidingen voor de zomer. Misschien heb je jouw barbeque weer uit de schuur gehaald, de koffers van zolder gesjouwd en ben je een leuke en duurzame vakantiebestemming voor de zomer aan het uitzoeken. Het is ook de tijd van het jaar om de voorraad zomerproducten weer na te kijken en aan te vullen: van tekentangen tot zonnebrandproducten; Je kunt eigenlijk niet zonder. Daarom loopt onze redacteur alvast een stapje vooruit en test Urtizon zonproducten.

Door Lindy Bontenbal

Zonnecrème
Urtizon is een merk dat vrij is van parabenen en chemische zonnefilters. Bovendien bevat het een allergeenvrij parfum. Met deze producten kun je dus met een ‘schoon geweten’ van de zon gaan genieten. De Urtizon zonnecrème is het eerste product waar ik mee aan de slag ga. Met recordtemperaturen op de allereerste Koningsdag geen overbodige luxe, want na een ochtend vrijmarkt en ‘Koningsjacht’ zie ik dat mijn armen zo verkleurd zijn als appeltjes van oranje. En dat doet pijn. Ik neem mij dan ook meteen voor om niet meer zonder zonnecrème de zon in te gaan, ook al is het nog maar lente!

102_1830Meloen
Het fijne van Urtizon zonnecrème is dat het ook beschermt tegen zonneallergie, een allergische reactie die bijvoorbeeld jeukende bultjes, blaasjes en zwelling kan veroorzaken. Maar gelukkig kun je dit dus voorkomen door jezelf goed in te smeren voordat je de zon opzoekt. De crème ruikt lekker en trekt snel in de huid. De geur doet mij een beetje denken aan meloen en komkommer en daardoor krijg ik meteen zin in de zomer. Wat ook handig is, is dat de crème waterproof is en daarnaast ook geschikt voor de wintersport. Bovendien heeft Urtizon speciaal voor de kleintjes een factor 50 zonnecrème. Een week na Koningsdag neem ik de som op de proef en geniet ik in mijn tuin van de lentezon. En, voila, deze keer geen verbrande armen.

Spray
Als je toch vergeten bent om jezelf in te smeren, of te veel tijd achter elkaar in de zon hebt gezeten, dan is er gelukkig ook aftersun spray van Urtizon. De spray heeft een heerlijke frisse zomergeur. Niet te sterk maar lekker kruidig en fris. Bovendien trekt het snel in de huid, dus uitsmeren is niet eens nodig. Je kunt deze spray trouwens ook gebruiken als je niet verbrand bent, want het verzorgt en hydrateert de huid. En dat is altijd fijn.

Testoordeel
Fijne producten met een lekkere geur die snel in de huid trekken. Ook handig dat het multifunctionele producten zijn, die ook voor de wintersport en solaria gebruikt kunnen worden. Mini-verpakkingen mogen wat mij betreft nog wel aan het assortiment worden toegevoegd, zodat ze minde ruimte innemen in de koffer.

www.scalahealth.com

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *