Fit en gezond blijven? Zo doe je dat!

Helaas geldt voor de meeste mensen dat in-shape blijven niet vanzelf gaat. We weten allemaal dat gezond eten en voldoende bewegen de basis vormen van een gezonde levensstijl. In theorie klinkt dit allemaal niet zo moeilijk en dus prima toe te passen, maar de praktijk valt vaak toch een beetje tegen. Slechts een klein handje mensen heeft na een lange werkdag nog zin om het laatste beetje energie te besteden aan een stevige workout in de sportschool. Ook is ten alle tijden gezond eten niet altijd even haalbaar. Het bereiden van een maaltijd die is voorzien van voldoende groenten, gezonde vetten en eiwitten, is al een behoorlijke opgave op zich. Dat je hier dus niet altijd evenveel zin in hebt is dus niet zo gek!

Kleine aanpassingen in je routine maken een groot verschil

Toch is een gezond eetpatroon een grote stap in de route naar een gezonde levensstijl, en daarom erg belangrijk. Naast gezonde voeding dien je ook regelmatig te sporten om in-shape te blijven. Gelukkig zijn er veel meer manieren waarop je actief bezig kunt zijn zonder dat je hiervoor altijd naar de sportschool moet. Zo kunnen kleine wijzigingen in je dagelijkse routine al een groot verschil maken. Ga voortaan bijvoorbeeld met de trap in plaats van met de lift. Dan heb je toch weer een mini workout gehad zonder dat je qua tijd af hoeft te wijken van je strakke schema. Hetzelfde geldt voor fietsen. Fietsen is ontzettend goed voor je conditie en algehele gezondheid, waardoor dit zeker bijdraagt aan een healthy lifestyle. Regelmatig je fiets uit het stof trekken is dus een goede manier om fit te blijven. Daarnaast is het ook nog eens heel makkelijk te integreren in je dagelijkse routine!

Je fiets is je nieuwe beste vriend!

De beste manier om een nieuwe aanpassing in je leven vol te houden is door dit op subtiele wijze een plekje te geven in je dagelijkse routine, zonder dat je hiervoor veel hoeft te veranderen of te verschuiven. Fietsen is makkelijk te integreren en ook nog eens heel erg goed voor je. Je zou je fiets dus eigenlijk veel vaker moeten gebruiken dan je nu doet. Zo kan je de auto voortaan best wat vaker op de oprit laten staan en naar je werk fietsen in plaats van achter aansluiten in de file. Je zult zien dat je je dag een stuk energieker begint als je al lekker actief bent geweest. Daarnaast heeft het ontbreken van dat geïrriteerde gevoel dat je overhoudt aan al die files, ook nog eens een positieve werking op je humeur!

Maak van fietsen je nieuwe hobby!

Nadat je het fietsen op subtiele wijze hebt geïntegreerd in je dagelijkse routine, kun je nog een stapje verder gaan. Zo kun je van fietsen ook je hobby maken. De kans dat je dan vaker op de trappers zult staan is erg groot. Je hebt een heleboel verschillende vormen van fietsen. Hou je van snelheid? Dan is wielrennen de sport voor jou! Ben je iemand die helemaal in zijn element is in bosrijke gebieden en ben je niet bang voor een beetje modder? Dan is mountainbiken waarschijnlijk de beste optie voor je!

Passen e-bikes beter bij je?

Je kunt er ook altijd nog voor kiezen om elektrisch te gaan fietsen. E-bikes zorgen er namelijk voor dat je grote afstanden af kunt leggen zonder vermoeid te raken. Zo voelt het dankzij de trapondersteuning alsof je constant met een duwtje in de rug fietst. Echter moet je zelf nog steeds wel trappen waardoor ook elektrisch fietsen een goed alternatief is voor een cardio workout in de sportschool!

Lees ook:

De 7 beste tips waarmee afvallen wel lukt!

Gepersonaliseerde voeding: de nieuwe gezondheidsrevolutie

4 tips voor een gezonde leefstijl

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *