4 tips voor een gezonde leefstijl

We werken steeds vrijer, wonen en reizen steeds duurzamer en leven en eten steeds vaker gezond. Het tijdperk van bewustzijn en duurzaamheid is dan eindelijk aangebroken. Steeds meer mensen tonen interesse in vegetarische recepten, gezonde maaltijden, sportieve activiteiten en manieren om een gezond levenspatroon te onderhouden. Een mooi moment om even op in te haken met een aantal handige tips die het hanteren van een gezonde leefstijl een stuk makkelijker zullen maken.

1. Laat diëten links liggen

Hoewel er steeds meer interessante diëten zijn, zijn deze nog steeds vooral gemaakt om snel, veel af te vallen. Wanneer je dan eindelijk je streefgewicht bereikt hebt en langzaam weer terug slipt in het normale eetpatroon, komen de verloren kilo’s al snel weer terug. Laat de diëten links liggen en zorg liever voor een normaal en gezond eetpatroon en voldoende fysieke beweging. Zolang alle gezonde voedingswaren die jij eet vervolgens ook actief gebruikt worden, zul je jezelf een stuk gezonder voelen én op een makkelijke manier gewicht verliezen. Zo kun je met een proteine dieet meer resultaat bereiken dan een streng Weight Watchers dieet.

Lees ook: Wat is het Prikkelbare Darm Syndroom?

2. Sport zoveel mogelijk

Blijf dus lekker normaal (maar wel gezond) eten, en zorg voor meer fysieke activiteit. Ook wanneer je geen fan bent van sporten, is het belangrijk om voldoende te bewegen. Maak iedere dag een flinke wandelen, of je dit nu in je pauze doet, of wanneer je thuis komt van het werk. Ga lekker zwemmen in het weekend (neem de kinderen mee!) of ga een rondje hardlopen met de hond. Je hoeft echt geen uren in de fitness school aanwezig te zijn; een frisse lange wandeling of een mooie fietstocht doet net zo veel goed!

3. Weet wat je eet

Probeer jezelf geen ‘lekkers’ te onthouden, maar ben jezelf wel bewust van wat je eet. Weet waar de producten die je eet vandaan komen, en welke goede of minder goede eigenschappen ze hebben. Zo weet je bijvoorbeeld dat koolhydraten niet altijd een goede invloed hebben op je lichaam, en dat vette vis gezonder kan zijn dan een vettig stuk vlees.

4. Ben niet te streng voor jezelf

Een zaterdagmiddag naar de McDonalds kan natuurlijk voorkomen, maar zorg dan vervolgens wel dat je de rest van de week lekker gezond eet. Iedereen mag wel eens cheaten en een lekkere vette hap eten; daar hoef je jezelf echt niet voor op je donder te geven. Zolang je de balans maar bewaakt.

Lees meer:
5 lekkere recepten met cichoreiwortelvezel!
6 gezondheidsvoordelen van Ginseng

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *