Ga jij je dromen realiseren?

Het is mogelijk!

Je dromen realiseren. Dat blijft bij veel mensen een verlangen die ze hun leven lang meedragen. De één wil altijd nog een keer een wereldreis maken, de ander wil zijn carrière een totaal andere wending geven, de derde droomt van het schrijven van een boek. Als je anderen vraagt hoe ze denken hun dromen te realiseren, volgt er eerst een enthousiast verhaal. Maar dat verhaal gaat al snel over in allerlei mitsen en maren. Allerlei goede redenen of heel aannemelijke smoezen om de dromen niet te realiseren. Terwijl het vaak wel mogelijk is. Ga jij je dromen realiseren? Of denk je ook dat ze altijd wel dromen zullen blijven?

Waarom we dromen
Waarom dromen we altijd van dingen die we niet hebben? Je zou ook kunnen vragen: waarom hebben we niet waar we over dromen? Waarom zouden we onze dromen niet realiseren? Wat stopt ons?

http://www.dreamstime.com/-image20595614

Dromen komen meestal voort uit ontevredenheid over onze huidige situatie. Mensen die erover dromen een eigen bedrijf of praktijk te starten, dromen daarover omdat ze liever geen werknemer van een ander zijn, maar eigen baas willen zijn. Vaak zijn ze niet volledig gelukkig in hun werk, zoeken ze een nieuwe uitdaging. Mensen die ernaar verlangen een boek te schrijven, streven naar een zekere bekendheid en erkenning. Iets wat ze in hun huidige leven waarschijnlijk missen. Natuurlijk is dit zeer zwart-wit gesteld, maar meestal komen onze dromen voort uit ontevredenheid over ons huidige leven. En juist daarom is het een interessante vraag waarom we onze dromen niet verwezenlijken. Uit onderzoek blijkt dat 50% van de mensen een andere carrière zou kiezen als ze hun carrière over konden doen. Dat is de helft!

Waarom we dromen niet realiseren
Het antwoord op de vraag waarom veel mensen hun dromen niet realiseren, is heel eenvoudig. Uiteindelijk draait het om angst. Als je eenmaal een carrièrekeus hebt gemaakt, een opleiding hebt gevolgd en in een vast baan zit, zit je gebakken. Je hebt een vast inkomen, kunt een hypotheek betalen en twee keer per jaar op vakantie. Dat geeft zekerheid. Zekerheid die mensen nodig hebben. Een carrièreswitch neemt een deel van die zekerheid weg: je moet nog maar afwachten of je werk krijgt, je moet maar afwachten of je het wel echt kunt en je weet niet of je misschien ervoor moet verhuizen. Bovendien, hoe leg je het aan anderen uit?

Op de één of andere manier hebben we altijd heel veel redenen om onze dromen niet te realiseren: het is nu niet de juiste tijd, je moet eerst je schulden aflossen, je moet je energie in je gezin steken, je hebt het te druk met je werk… Allemaal redenen die je dromen realiseren in de weg staan. Terwijl veel van die redenen juist wegvallen als je je dromen gaat realiseren. Dan heb je het niet meer te druk met werk wat je in de weg zit, maar kun je al je tijd en energie steken in wat je écht wilt. De juiste tijd is het altijd, want je bent blijkbaar nu ontevreden.

Hoe pak je het aan?
Misschien ben je nu overtuigd dat je je dromen wil realiseren. Maak dan niet de fout om direct je baan op te zeggen en in het diepe te springen. Begin met kleine stappen. Stel je bijvoorbeeld voor dat je droom is om anderen te helpen. Begin dan eens met uitzoeken hoe je mensen wilt helpen. Misschien word je van dit artikel wel warm, wil je andere ook helpen om hun dromen te realiseren. In dat geval zal je een opleiding moeten gaan volgen, bijvoorbeeld een opleiding levenscoach. Je leert bij zo’n opleiding vaak niet alleen hoe je een goede coach bent, je leert ook hoe je je eigen praktijk kunt opzetten. Na het afronden van de opleiding kun je in de avonduren beginnen met een paar cliënten. Daarna kun je, als je werkgever dat toelaat, een dag minder gaan werken en zo langzamerhand je eigen praktijk opbouwen.

Je dromen realiseren hoeft dus niet altijd direct radicaal. Stop met smoezen bedenken, houd jezelf niet langer voor de gek; als je droomt over een andere carrière, onderneem die stap dan nu. Er zijn altijd wel redenen te bedenken om het niet te doen. Maar ken je ook redenen om het wel te doen? Begin dan vandaag!

Kies voor een opleiding die je raakt! Je toekomst als zelfstandig coach, therapeut of masseur komt nu wel heel dichtbij! Kijk voor het opleidingsaanbod van Sonnevelt opleidingen hier of kom naar een open dag.

Advertentie april 2014 zonder tekst

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *