Genieten van gezondheid met Tonzon

tonzon

Duurzaam isolatiesysteem voor jouw woning

De Betere Wereld sprak met een DuurzameDinsdag-lintje bekroonde Ton Willemsen van Tonzon over de gezondheidsaspecten van zijn isolatiesysteem voor huizen. Een isolatiesysteem dat als sinds 1980
zorgt voor gezonde woningen in Nederland en daarbuiten. En wie wil dat nu niet? Een gezond huis kan allerlei problemen voorkomen en bestaande gezondheidsklachten verlichten. Door het ophangen van speciale luchtkussens in de kruipruimte van een huis gaat het vochtgehalte naar beneden wat de woning warmer en droger maakt.


Tekst Lindy Bontenbal

Ton legt uit dat zelfs in de gemiddelde nieuwbouwwoning in Nederland 1,3 liter water per dag uit de kruipruimte de woning binnenkomt. Dat te hoge vochtgehalte in huis kan allerlei gevolgen hebben voor de gezondheid.
Vochtoverlast kan bijvoorbeeld schimmel veroorzaken en tot huidirritaties leiden. De brandveilige zakken die Tonzon gebruikt, zijn gemaakt van veredelde kunststof en beschermd tegen oxidatie. Ook gaan de zakken net zo lang mee als het huis. Uit een onderzoek van Wageningen Universiteit blijkt dat na het gebruik van Tonzon het aantal allergenen in de woning daalt. In een woning die is voorzien van Tonzon kunnen kinderen dan ook veilig over de vloer kruipen.

 Genieten van gezondheid met Tonzon

Huiduitslag verdwenen
Ook hoorde Willemsen bijvoorbeeld van een klant dat haar huiduitslag vanwege schimmelallergie was verdwenen na het aanbrengen van Tonzon in de woning. “We kunnen bestaande aandoeningen zoals reuma niet terugdraaien, maar Tonzon kan wel de klachten verlichten. “Omdat het Tonzon systeem zorgt voor een droog huis, bespaart het energie, waardoor de kosten omlaag gaan. Een investering voor de lange termijn dus waarmee je kunt genieten van gezondheid!

www.tonzon.nl

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *