Waarom haar als gezondheidstest, en geen bloed of urine?

Gezondheid testen? Er zijn testen die men kan uitvoeren om gehaltes aan bepaalde stoffen in het lichaam vast te stellen.

Men kan bloed, urine en speeksel testen. Het is zo dat als je mineralen in het lichaam wil testen, het belangrijk is om te weten dat het lichaam er altijd alles aan zal doen om de ideale mineralenbalans in het bloed te houden. Dit doet het lichaam omdat als de mineralenbalans in het bloed niet optimaal is, de zuurgraad gaat afwijken.

Zuurgraad van bloed

De zuurgraad in het bloed dient altijd constant gehouden te worden. Een afwijking van een tiende punt in de zuurgraad van het bloed is ziekmakend. Andere weefsels in het lichaam kunnen een afwijkende zuurgraad hebben. Dit is niet direct een levensbedreigende situatie, maar in het bloed wel. Het lichaam zal er daarom alles aan doen om deze zuurgraad en dus de mineralenstatus op peil te houden.

Mineralen uit andere weefsels stelen

Als er via voeding niet voldoende mineralen binnenkomen vanwege onze moderne voedingsmiddelen, moet het lichaam mineralen ergens ander vandaan halen en dat is uit de weefsels. Het lichaam steelt mineralen weg uit weefsels, zoals tanden en botten, want daar zitten veel mineralen in opgeslagen. De mineralenstatus in het bloed bepalen geeft een onjuist beeld weer van de werkelijke hoeveelheid van deze mineralen in de rest van het lichaam.

Waarom geen urine of speeksel voor gezondheid testen?

Urine is geen goede wijze, omdat urine gefiltreerd bloed uit de nieren is en geen indicatie geeft over de mineralen in de weefsels zoals haar wel doet. Ook speeksel geeft geen relevante weergave, omdat het speeksel bedoeld is om de spijsvertering te bevorderen en een specifieke zuurgraad en mineralenverhouding heeft.

Haar geeft een zeer accurate weergave

Haar daarentegen is een zeer accurate weergave van wat er zich in de lichaamsweefsels afspeelt. Een haarmonster van 3,5 cm geeft een totale weergave van wat er zich de afgelopen 3 maanden in het lichaam qua mineralenstatus heeft afgespeeld of heeft opgehoopt.

Info gezondheid testen & Korting

Meer informatie over deze gezondheidstest? Bekijk dan onze website www.haartest.nl en bestel de Haar Mineralen Analyse nu tijdelijk met 20% korting. Gebruik hiervoor kortingscode wereld20. Deze kortingscode is geldig t/m 30 juni 2017.

 

Meer?

Voor wie is de Haar Mineralen Analyse?
Hoe werkt het?

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *