Hoe werkt het afnemen van een haarmonster?

Het is belangrijk om te weten dat niet elk haar geschikt is voor een Haar Mineralen Analyse als gezondheidstest. Het is namelijk zonde als de analyse een vertekend beeld geeft. Het is daarom goed om de volgende richtlijnen aan te houden om het verzamelen van een representatief haarmonster te verzekeren.

Wat als het haar chemisch is behandeld?

Het is het beste als het haar dat verzameld dient te worden voor de gezondheidstest, het haarmonster niet chemisch behandeld is. Mocht het haar wel geverfd zijn, dan kun je wachten totdat het haar 10 wassingen met een neutrale shampoo heeft gehad. Dan wel met de normale tussenpozen en niet op 1 dag 10 maal wassen. Indien het haar op een andere wijze chemisch behandeld is, zoals gebleekt of gepermanent, is het beter om een uitgroei van 3 centimeter te nemen. Bij gebruik van anti-roos shampoo en anti-grijs shampoo dien je het haar tenminste 3 maal met een neutrale shampoo te hebben gewassen alvorens het haarmonster te nemen. Ook dient het haar voor het verzamelen van het haarmonster schoon en droog te zijn, vrij te zijn van alle gels, oliën en haarcrèmes en te worden afgenomen tussen de 4 en 24 uur na het wassen.

Locatie

Elk verzameld haarmonster dient in kleine porties te worden afgenomen. Dit mag op verschillende locaties van de hoofdhuid, zolang het afkomstig is uit het aangegeven gebied.

Schaar 

Er dient een hoogwaardig roestvrijstalen schaar of uitdunschaar te worden gebruikt bij het knippen van de haarmonsters.

Lengte 

Het haar dient zo dicht mogelijk op de hoofdhuid afgeknipt te worden en het overtollige gedeelte kan worden verwijderd. De lengte mag niet meer dan 3,5 cm zijn.

Gewicht 

Het gewicht van het haarmonster dient minimaal 125 mg (0,125 gram) te zijn. Het gebruik van de bijgevoegde haarweegschaal zal ervoor zorgen dat het verzamelde haarmonster van voldoende gewicht is.

 

Bekijk voor meer informatie onze website www.haartest.nl. Hier kun je nu ook tijdelijk de Haar Mineralen Analyse met 20% korting bestellen! Gebruik hiervoor kortingscode wereld20. De kortingscode voor deze gezondheidstest is geldig t/m 30 juni 2017.

 

Meer?

Haar Mineralen Analyse als gezondheidstest gesteund door wetenschappelijk onderzoek
Voor wie is de Haar Mineralen Analyse?

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Zo blijf je op de hoogte van onze inspirerende artikelen over een healthy lifestyle, onze Mail & Win-acties én ontvang je recepten waarbij het water je in de mond loopt. Natuurlijk kun je je op ieder gewenst moment weer afmelden.

Ontvang tijdelijk bij inschrijving het gratis vegan magazine cadeau!

 

U bent succesvol aangemeld.