Wat zijn de beste herbruikbare wattenschijfjes van 2024?

beste herbruikbare wattenschijfjes

Voor zowel dames als heren zijn goede wattenschijfjes onmisbaar. Het nadeel van normale wattenschijfjes is het aanzienlijke gebrek aan duurzaamheid. Je kunt ze één keer gebruiken, waarna je ze weg moet gooien. Niet ideaal met het oog op de toch al uitpuilende afvalstapels. Gelukkig kun je tegenwoordig ook voor herbruikbare wattenschijfjes kiezen! De redactieleden van Debeterewereld.nl zijn alvast op zoek gegaan naar de beste herbruikbare wattenschijfjes.

Top 5 beste herbruikbare wattenschijfjes 2024:


1. Bamboozy Wasbare Wattenschijfjes

De Bamboozy Wasbare Wattenschijfjes zijn de beste herbruikbare wattenschijfjes van 2024. Ons testpanel was onder meer erg te spreken over de veelzijdigheid in deze set. Je vindt hierin namelijk 2 scrub wattenschijfjes voor hardnekkige make up en 8 wattenschijfjes voor het dagelijkse gebruik. Met alleen deze set kun je dus perfect uit de voeten. Na het gebruik zijn deze wattenschijfjes eenvoudig te wassen, waardoor je je wattenschijfjes niet langer weg hoeft te gooien. Ideaal, duurzaam en ook nog kostenbesparend. Voor deze beste herbruikbare wattenschijfjes hoef je overigens ook maar €13,99 te betalen. Goed om te weten: deze wattenschijfjes zijn van bamboe en gaan hierdoor ontzettend lang mee. Ook daar zijn onze redactieleden – uiteraard – erg over te spreken!

2. Bamobo Herbruikbare Wattenschijfjes van Bamboe

De Bamobo Herbruikbare Wattenschijfjes van Bamboe zijn ook geweldige herbruikbare wattenschijfjes. Deze schijfjes zijn ook van bamboe gemaakt en gaan hierdoor ontzettend lang mee. In deze set vind je bovendien 10 schijfjes terug; je kunt hier dus elke dag op de gewenste manier gebruik van maken. Door de 3-laagse samenstelling nemen deze wattenschijfjes onder meer make-up perfect op. Je maakt dus op een duurzame manier je gezicht perfect schoon! Deze wattenschijfjes zijn eenvoudig te wassen en krijg je in een handig etui geleverd. Ook goed om te weten: dit zijn extra grote wattenschijfjes met een diameter van 10 cm. Ze nemen hierdoor nog meer make-up en viezigheid van je huid op!

3. Bamboozy 16 Herbruikbare Wattenschijfjes

De Bamboozy 16 Herbruikbare Wattenschijfjes zijn ook bijzonder goed uit onze test naar voren gekomen. Dit is onder meer aan de samenstelling van deze wattenschijfjes te danken. Het gaat namelijk om 12 wattenschijfjes die je dagelijks kunt gebruiken en 4 wattenschijfjes voor de hardnekkige make up. Bij aanschaf krijg je ook nog een handige bamboe houder meegeleverd. Na gebruik zijn deze wattenschijfjes uiteraard makkelijk te wassen en weer te hergebruiken. Zoals je mogelijk al verwacht had, zijn ook deze herbruikbare wattenschijfjes volledig van bamboe gemaakt. Ze gaan hierdoor jarenlang mee en nemen alle make up (en viezigheid) perfect op. Het reinigen van je gezicht is nog nooit zo makkelijk en duurzaam geweest. Dankzij het wasetui is het wassen van deze herbruikbare wattenschijfjes dus ook een koud kunstje.

4. Jean’s goods 16 herbruikbare wattenschijfjes

Als je zo goedkoop mogelijk uit wilt zijn, raden wij je de Jean’s goods 16 herbruikbare wattenschijfjes aan. In deze set vind je maar liefst 16 wattenschijfjes terug waar je slechts €13,99 voor hoeft te betalen. Een geweldige prijs-kwaliteitsverhouding dus volgens ons testpanel. Deze make up wattenschijfjes zijn uiteraard makkelijk te wassen, zijn eenvoudig herbruikbaar en zijn volledig van bamboe gemaakt. Dat komt uiteraard de levensduur en de duurzaamheid alleen maar ten goede. Ons testpanel was ook nog te spreken over het handige wasetui; met dit etui is het wassen van deze herbruikbare wattenschijfjes een koud kunstje. Voor al dit moois betaal je dus slechts €14!

5. Nature’s Groove Herbruikbare Bamboe Wattenschijfjes

Onze top 5 sluiten we graag met de Nature’s Groove Herbruikbare Bamboe Wattenschijfjes af. Ook deze herbruikbare wattenschijfjes doen wat ze moeten doen en zijn zeer duurzaam. Ze zijn namelijk eenvoudig te wassen en volledig van bamboe gemaakt. Dat brengt de gewenste levensduur met zich mee. Ook vind je in deze set maar liefst 10 herbruikbare wattenschijfjes terug. Deze wattenschijfjes zijn dagelijks te gebruiken, terwijl er ook zogeheten scrub pads in de set terug te vinden zijn. Deze pads zijn meer geschikt voor de hardnekkige make up. Goed om te weten: deze wattenschijfjes bevatten geen plastic en zijn dus 100% natuurlijk! Precies dat is wat het testpanel van Debeterewereld.nl zo aanspreekt.

Wat zijn herbruikbare wattenschijfjes?

Normale wattenschijfjes moet je na eenmalig gebruik direct weggooien. Absoluut niet duurzaam, aangezien de afvalberg hierdoor alleen maar verder groeit. Bovendien is het niet super eenvoudig om wattenschijfjes te recyclen. Gelukkig kun je nu voor herbruikbare wattenschijfjes kiezen.

Dit zijn wattenschijfjes die van bamboe gemaakt zijn en eenvoudig te wassen zijn. Na het wassen gebruik je de wattenschijfjes eenvoudig opnieuw. Je verbruikt hierdoor minder wattenschijfjes en bent dus uiterst duurzaam bezig.

Moeten herbruikbare wattenschijfjes van bamboe gemaakt zijn? Ja, daar komt het eigenlijk wel op neer. Alle goede wattenschijfjes herbruikbaar die wij tegengekomen zijn, zijn van bamboe.

Wat zijn de voordelen van herbruikbare wattenschijfjes?

Over herbruikbare wattenschijfjes in zijn algemeenheid zijn wij erg te spreken. Over de beste herbruikbare wattenschijfjes zijn wij des te meer te spreken. Dit heeft onder meer met de volgende, belangrijke voordelen te maken:

  • Ontzettend duurzaam en milieuvriendelijk. Herbruikbare wattenschijfjes hoef je niet weg te gooien, maar zijn in plaats daarvan juist te hergebruiken. Dit is ideaal met het oog op het milieu en de duurzaamheid. Bijkomend voordeel is dat herbruikbare wattenschijfjes van bamboe ontzettend lang mee gaan. Je hoeft dus maar één keer in de paar jaar nieuwe herbruikbare wattenschijfjes aan te schaffen.
  • Eenvoudig te wassen. De betere herbruikbare wattenschijfjes zijn ook nog makkelijk te wassen. Stop ze in het speciale wasetui, stop dit wasetui in de wasmachine en laat de rest van het werk aan de wasmachine over. Dit brengt dus ontzettend veel (extra) gemak met zich mee.
  • Voor iedereen geschikt. Wil je als man zijnde voor het slapen gaan je gezichtshuid even goed reinigen? Dan gebruik je hier idealiter herbruikbare wattenschijfjes voor. Wil je als vrouw zijnde voor het slapen gaan je make up verwijderen? Dan gebruik je hier idealiter ook herbruikbare wattenschijfjes voor. Voor zowel heren als dames zijn de beste herbruikbare wattenschijfjes dus uiterst geschikt! Ongeacht wat je wensen zijn.
  • Zeer goed voor je huid. Wist je dat herbruikbare wattenschijfjes ook nog zeer goed voor je huid zijn? Dit komt onder meer doordat ze van 100% natuurlijk materiaal gemaakt zijn. Je huid komt dus niet in aanraking met plastic of andere chemicaliën. Zeg dus maar gedag tegen de vervelende irritaties of roodhuid op/van je huid.
  • Kostentechnisch interessant. De beste herbruikbare wattenschijfjes zijn kostentechnisch ook nog uiterst interessant. Je hoeft immers maar één keer in de zoveel jaren nieuwe herbruikbare wattenschijfjes te kopen. Eigenlijk zou je eens op moeten tellen wat je nu per jaar aan normale wattenschijfjes uitgeeft. Wellicht schrik je je daar een hoedje van..
beste herbruikbare wattenschijfjes

Hoe vind je de beste herbruikbare wattenschijfjes?

De voordelen van herbruikbare wattenschijfjes staan als een paal boven water. Vandaar ook dat de redactieleden van Debeterewereld.nl over deze wattenschijfjes zó enthousiast zijn.

Wil jij zelf ook van bovenstaande voordelen profiteren? Dan hoef je nog maar één ding te doen: de beste herbruikbare wattenschijfjes voor in jouw situatie uit te kiezen. Ons advies is om daarbij goed op onderstaande aandachtspunten te letten.

Aantal & soort

Ten eerste moet je goed op de volgende twee punten letten:

  • Aantal wattenschijfjes. Uit hoeveel herbruikbare wattenschijfjes bestaat de set precies? Des te meer, des te beter wat ons betreft. Idealiter gaat het om minimaal 8 á 10 herbruikbare wattenschijfjes.
  • Soort wattenschijfjes. Je moet ook goed nagaan om wat voor soort wattenschijfjes het gaat. De meeste merken kiezen voor een combinatie van twee soorten: wattenschijfjes voor dagelijks gebruik en zogeheten scrub pads. Deze scrub pads zijn geschikt voor de hardnekkige make up.

Diameter

Ten tweede is het verstandig om naar de diameter van de wattenschijfjes te kijken. Onze voorkeur gaat uit naar een diameter van 10 cm; je maakt daarmee je gezichtshuid nog sneller schoon.

Je kunt uiteraard ook prima voor een iets kleinere diameter kiezen. Het is vooral van belang dat de wattenschijfjes duurzaam zijn én makkelijk te wassen zijn.

Materiaal

Ten derde kun je nog met een schuin oog naar het materiaal kijken. Dit vinden wij echter minder belangrijk. Waarom? Omdat de 5 beste herbruikbare wattenschijfjes nu eenmaal allemaal van bamboe gemaakt zijn. Dat is dan ook het beste materiaal voor wattenschijfjes die herbruikbaar zijn.

Manier van wassen

Ten vierde kun je naar de manier van wassen kijken. Hoe kun je de herbruikbare wattenschijfjes precies wassen? Krijg je hier bijvoorbeeld een wasetui voor meegeleverd? Dat is wat ons betreft zeer wenselijk, mede met het oog op de duurzaamheid van de wattenschijfjes.

Ervaringen van andere mensen

Ten vijfde kun je nog kijken naar de ervaringen van anderen. Deze ervaringen geven veel duidelijkheid, aangezien inmiddels veel vrouwen (en heren) gebruik maken van herbruikbare wattenschijfjes.

De 5 bovenstaande soorten wattenschijfjes worden in ieder geval allemaal goed beoordeeld. Dat is, volgens ons, veelzeggend voor deze herbruikbare wattenschijfjes.

Prijs

Tot slot kún je nog met een schuin oog naar de prijs kijken. Dit vinden wij om twee redenen minder belangrijk:

  • Duurzaamheid is onbetaalbaar. Door voor de beste herbruikbare wattenschijfjes te kiezen, ben je uiterst duurzaam bezig. Dat is onbetaalbaar. Bovendien kosten de beste herbruikbare wattenschijfjes je slechts €13,99.
  • Je bespaart geld. Met goede herbruikbare wattenschijfjes ga je op termijn ook nog geld besparen. Je hoeft immers minder geld uit te geven aan de normale wattenschijfjes. Onopgemerkt kan de investering daarin aardig oplopen.

Veelgestelde vragen over herbruikbare wattenschijfjes

Hoe was je herbruikbare wattenschijfjes op de juiste manier?

Was je herbruikbare wattenschijfjes door ze eerst te spoelen onder koud water om make-up resten te verwijderen. Gebruik daarna een mild wasmiddel of zeep en was ze in de wasmachine op een zacht programma met koud water. Je kunt ze ook met de hand wassen. Laat de wattenschijfjes aan de lucht drogen of stop ze in de droger op een lage temperatuur. Het is een goed idee om ze in een waszakje te doen tijdens het wassen om ze bij elkaar te houden en te beschermen.

Zijn herbruikbare wattenschijfjes geschikt voor alle huidtypes?

Ja, herbruikbare wattenschijfjes zijn geschikt voor alle huidtypes. Ze zijn vaak gemaakt van natuurlijke materialen zoals biologisch katoen, bamboe of hennep, die zacht zijn voor de huid en hypoallergeen kunnen zijn. Als je een gevoelige huid hebt, kies dan voor ongebleekte en ongeverfde wattenschijfjes om mogelijke irritatie door chemische stoffen te vermijden.

Wat zijn de milieuvoordelen van het gebruik van herbruikbare wattenschijfjes?

Het gebruik van herbruikbare wattenschijfjes helpt afval te verminderen, aangezien je niet steeds wegwerp wattenschijfjes hoeft te kopen en weg te gooien. Dit vermindert de hoeveelheid afval die op stortplaatsen terechtkomt en de vraag naar de productie van wegwerpopties, wat beide milieubelastend zijn. Bovendien, omdat ze wasbaar en herbruikbaar zijn, verkleinen ze de ecologische voetafdruk door minder hulpbronnen te gebruiken over de tijd.

Kunnen herbruikbare wattenschijfjes make-up even effectief verwijderen als wegwerp wattenschijfjes?

Ja, herbruikbare wattenschijfjes kunnen net zo effectief, zo niet effectiever, zijn in het verwijderen van make-up als wegwerp wattenschijfjes. Ze hebben vaak een textuur die helpt bij het opnemen en verwijderen van make-up, zelfs waterproof varianten. Voor het beste resultaat, gebruik een effectieve make-up remover die geschikt is voor jouw huidtype. Het kan nodig zijn om de schijfjes na gebruik even in make-up remover of water te laten weken om ze gemakkelijker schoon te maken.

Andere producten voor een duurzaam leven

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *